Schouderbraces

Ondersteunen, corrigeren, stabiliseren, immobiliseren of beschermen
Een schouderbrace biedt ondersteuning en stabiliteit aan de schouder op de werkvloer, waardoor pijn wordt verminderd en het risico op letsel wordt verminderd. Voor werknemers die taken uitvoeren waarbij de schouder intensief wordt gebruikt, zoals tillen of herhaalde bewegingen maken, kan een schouderbrace helpen bij het verminderen van overbelasting en het voorkomen van blessures. Daarnaast kan een schouderbrace bijdragen aan het herstel na een schouderblessure door de schouder te stabiliseren en te beschermen, waardoor werknemers sneller en comfortabeler weer aan het werk kunnen. Onze deskundige en ervaren orthopedisch adviseurs denken graag met u mee om tot de beste oplossing te komen.

 

Direct naar de opdrachtbon Vragen? Neem contact met ons op

Een schouderbrace kan helpen bij het verminderen van pijn en ongemak veroorzaakt door blessures, ontstekingen of overbelasting van de schouder. Door compressie te bieden en de schouder te ondersteunen, kan de brace de druk op de pijnlijke gebieden verminderen.

Voor werknemers met instabiele schouders of zwakke gewrichtsbanden kan een schouderbrace extra stabiliteit bieden. Dit kan helpen om het risico op verstuikingen, dislocaties of andere schouderblessures te verminderen, vooral bij taken waarbij de schouder intensief wordt gebruikt. Daarnaast kan een schouderbrace kan bijdragen aan een betere ergonomie op de werkplek door werknemers te helpen een goede houding te behouden tijdens het uitvoeren van taken. Dit kan overbelasting van de schouder en nekspieren verminderen, wat bijdraagt aan het voorkomen van werkgerelateerde blessures.

Kortom, een schouderbrace kan werknemers ondersteunen bij het verminderen van pijn, het verbeteren van de stabiliteit, het bevorderen van het herstel en het behouden van een gezonde werkhouding op de werkvloer.

Onze getoonde schouderbrace is onderdeel van een selectie. Welke brace het beste past hangt onder andere af van de aard van de klachten, maar ook van de plek van de pijn en hoe het product gebruikt gaat worden. Onze adviseurs kunnen helpen met het kiezen van de juiste handbrace.

Weet u al welke handbrace u nodig heeft? Dan kunt u ook direct naar onze webshop Blessurewijzer.nl gaan om de handbrace aan te schaffen.

https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=48 Orthesen
Orthesen
10
8,5
993 beoordelingen

Orliman Therago Schouder

De Orliman Therago voor de schouder is gemaakt van ademend materiaal dat voor compressie zorgt op de schouder, waardoor de pijn wordt verminderd en bewegingsvrijheid toeneemt.

Indicaties:

Bij verrichten van fysiek zwaar werk waarbij de schouders worden belast; Pijnklachten aan de schouder.

Deze schouderbrace is onderdeel van een selectie. Welke brace het beste past hangt onder andere af van de aard van de klachten, maar ook van de plek van de pijn en hoe het product gebruikt gaat worden. Onze adviseurs kunnen helpen met het kiezen van de juiste schouderbrace.

Weet u al welke brace u nodig heeft? Dan kunt u ook direct naar onze webshop Blessurewijzer.nl gaan om de schouderbrace aan te schaffen.

Schouderbrace Schouderbandage - Livit Ottobock Care

Vind een Livit werk en veiligheid voor werkgevers locatie bij u in de buurt

Met meer dan 150 locaties vindt u altijd een locatie bij u in de buurt

Veelgestelde vragen

 • Nee, wij leveren een hulpmiddel altijd fysiek af, tenzij anders aangegeven.

 • Ja, u ontvangt na het aanmeten van het hulpmiddel een kostenoverzicht van onze afdeling customer service, waarop u een inkoopnummer kunt aanmaken en opnieuw door kunt geven aan customer service.

 • Ja, deze is verplicht. Zonder opdrachtbon kunnen we een aanvraag niet in behandeling nemen.

 • Nee, deze is niet noodzakelijk.

 • Nee, deze worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

  Nee, deze worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

 • Nee, behalve de orthopedische veiligheidssteunzool en het Exoskelet voor de rug vallen onder de PBM wetgeving.

  Nee, alleen de orthopedische veiligheidssteunzool en het Exoskelet voor de rug van Livit Ottobock Care vallen onder de PBM wetgeving.

 • Nee de werkgever kan geen beroep doen op het UWV, alleen de werknemer kan een aanvraag indienen voor vergoeding via het UWV.

  Nee de werkgever kan geen beroep doen op het UWV, alleen de werknemer kan een aanvraag indienen voor vergoeding via het UWV.

 • Zodra er een orthopedische voorziening of steunzool in combinatie met een veiligheidsschoen nodig is, vervalt de CE-markering van deze schoen. Livit Ottobock Care heeft met Emma, Atlas, Elten, HKS, Bata, Lowa, Haix en diverse andere merken de borging van de CE-markering geregeld. U en uw werknemer lopen dan geen risico’s als het gaat om veiligheid en aansprakelijkheid.

  Zodra er een orthopedische voorziening of steunzool in combinatie met een veiligheidsschoen nodig is, vervalt de CE-markering van deze schoen. Livit Ottobock Care heeft met Emma, Atlas, Elten, HKS, Bata, Lowa, Haix en diverse andere merken de borging van de CE-markering geregeld. U en uw werknemer lopen dan geen risico’s als het gaat om veiligheid en aansprakelijkheid.

Bekijk alle veelgestelde vragen