Arm- en elleboogbraces

Ondersteunen, corrigeren, stabiliseren, immobiliseren of beschermen
Een armbrace kan op de werkvloer helpen door ondersteuning te bieden bij letsel, pijn te verlichten, bescherming te bieden tijdens werkzaamheden en ergonomische problemen aan te pakken. Of het nu gaat om het stabiliseren van een geblesseerde arm, het verlichten van pijn veroorzaakt door aandoeningen zoals tendinitis, het beschermen tegen overbelasting tijdens herhaalde bewegingen, of het ondersteunen van een goede houding tijdens langdurig werk, een armbrace kan werknemers helpen om comfortabeler en veiliger te werken. Een armbrace kan bij veel verschillende klachten worden ingezet. Onze deskundige en ervaren orthopedisch adviseurs denken graag met u mee om tot de beste oplossing te komen.

 

Direct naar de opdrachtbon Vragen? Neem contact met ons op

Voor werknemers die herhaalde bewegingen maken of werken in omgevingen met risico op letsel, kan een armbrace bescherming bieden tegen overbelasting, schokken of stoten die de arm kunnen beschadigen. Bij taken die langdurig dezelfde houding vereisen, zoals typen of assembleren, kan een armbrace helpen om de juiste houding te behouden en overbelasting van spieren en gewrichten te voorkomen. Dit draagt bij aan het verminderen van werkgerelateerde klachten zoals RSI (Repetitive Strain Injury).

Verder biedt een armbrace op de werkvloer stabiliteit aan de arm bij blessures zoals verstuikingen, verrekkingen of fracturen, waardoor verdere schade wordt voorkomen en het genezingsproces wordt bevorderd. Door druk uit te oefenen op de juiste punten kan de brace pijn verminderen en de mobiliteit verbeteren.

Kortom, een armbrace kan werknemers helpen bij het ondersteunen van letsel, het verlichten van pijn, het beschermen tegen letsel en het verbeteren van ergonomie tijdens het uitvoeren van taken op de werkvloer.

Onze getoonde armbraces zijn onderdeel van een selectie. Welke brace het beste past hangt onder andere af van de aard van de klachten, maar ook van de plek van de pijn en hoe het product gebruikt gaat worden. Onze adviseurs kunnen helpen met het kiezen van de juiste brace.

Weet u al welke armbrace u nodig heeft? Dan kunt u ook direct naar onze webshop Blessurewijzer.nl gaan om de brace aan te schaffen.

https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=48 Orthesen
Orthesen
10
8,5
993 beoordelingen

Orliman Therago Elleboog

De Orliman Therago biedt ondersteuning aan de elleboog tijdens zwaar fysiek werk. Daarnaast leiden de pelotte en de extra trekband tot betere druk en stabilisatie. Ten slotte heeft het een aflopende druk dat zorgt tot optimale compressie.

Indicaties:

Bij verrichten van fysiek zwaar werk waarbij de ellebogen worden belast; Pijnklachten aan de elleboog; Tenniselleboog; Golferselleboog.

Deze armbrace is onderdeel van een selectie. Welke brace het beste past hangt onder andere af van de aard van de klachten, maar ook van de plek van de pijn en hoe het product gebruikt gaat worden. Onze adviseurs kunnen helpen met het kiezen van de juiste handbrace.

Weet u al welke armbrace u nodig heeft? Dan kunt u ook direct naar onze webshop Blessurewijzer.nl gaan om de handbrace aan te schaffen.

Orliman Epitec Fix

De Orliman Epitec Fix heeft een trekband die compressie geeft op het aangedane lichaamsdeel waardoor de pijn wordt verminderd en bewegingsvrijheid toeneemt. Daarnaast geeft de pelotte een extra massage waardoor het herstel sneller verloopt.

Indicaties:

Bij verrichten van fysiek zwaar werk waarbij de arm wordt belast; Pijnklachten aan de arm; Tenniselleboog.

Deze armbrace is onderdeel van een selectie. Welke brace het beste past hangt onder andere af van de aard van de klachten, maar ook van de plek van de pijn en hoe het product gebruikt gaat worden. Onze adviseurs kunnen helpen met het kiezen van de juiste handbrace.

Weet u al welke armbrace u nodig heeft? Dan kunt u ook direct naar onze webshop Blessurewijzer.nl gaan om de handbrace aan te schaffen.

Vind een Livit werk en veiligheid voor werkgevers locatie bij u in de buurt

Met meer dan 150 locaties vindt u altijd een locatie bij u in de buurt

Veelgestelde vragen

 • Nee, wij leveren een hulpmiddel altijd fysiek af, tenzij anders aangegeven.

 • Ja, u ontvangt na het aanmeten van het hulpmiddel een kostenoverzicht van onze afdeling customer service, waarop u een inkoopnummer kunt aanmaken en opnieuw door kunt geven aan customer service.

 • Ja, deze is verplicht. Zonder opdrachtbon kunnen we een aanvraag niet in behandeling nemen.

 • Nee, deze is niet noodzakelijk.

 • Nee, deze worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

  Nee, deze worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

 • Nee, behalve de orthopedische veiligheidssteunzool en het Exoskelet voor de rug vallen onder de PBM wetgeving.

  Nee, alleen de orthopedische veiligheidssteunzool en het Exoskelet voor de rug van Livit Ottobock Care vallen onder de PBM wetgeving.

 • Nee de werkgever kan geen beroep doen op het UWV, alleen de werknemer kan een aanvraag indienen voor vergoeding via het UWV.

  Nee de werkgever kan geen beroep doen op het UWV, alleen de werknemer kan een aanvraag indienen voor vergoeding via het UWV.

 • Zodra er een orthopedische voorziening of steunzool in combinatie met een veiligheidsschoen nodig is, vervalt de CE-markering van deze schoen. Livit Ottobock Care heeft met Emma, Atlas, Elten, HKS, Bata, Lowa, Haix en diverse andere merken de borging van de CE-markering geregeld. U en uw werknemer lopen dan geen risico’s als het gaat om veiligheid en aansprakelijkheid.

  Zodra er een orthopedische voorziening of steunzool in combinatie met een veiligheidsschoen nodig is, vervalt de CE-markering van deze schoen. Livit Ottobock Care heeft met Emma, Atlas, Elten, HKS, Bata, Lowa, Haix en diverse andere merken de borging van de CE-markering geregeld. U en uw werknemer lopen dan geen risico’s als het gaat om veiligheid en aansprakelijkheid.

Bekijk alle veelgestelde vragen