Voor wie is de enkel-voetorthese geschikt?

De Orteam evo Tatum is geschikt voor kinderen met looptype 2 of een milde vorm van looptype 3 AGC (Amsterdam Gait Classification). Deze looptypen ontstaan vrijwel altijd bij kinderen met cerebrale parese. Het deel van de hersenen dat de voetheffers aanstuurt laat het dan afweten.

Orteam evo Tatum

faq
Kan mijn kind nog gewone schoenen aan met een enkel-voetorthese (evo)?

Ja, uw kind kan gewone schoenen dragen in de orthese. De orthese moet wel altijd met dichte schoenen worden gedragen en kan daarom niet met slippers of blote voeten worden gedragen. Hierdoor is uw kind in de zomer wat beperkter in de schoenkeuze.

Lees meer over kinderschoenadvies bij gebruik van een enkel-voetorthese.

In welke kleuren is de enkel-voetorthese verkrijgbaar?

De Orteam evo Tatum wordt op maat gemaakt en kan van een print naar keuze worden voorzien. De print kan ook een effen kleur zijn.

Vraag naar de mogelijkheden bij uw adviseur.

Waar kan ik naartoe om de enkel-voetorthese aan te laten meten en waar moet ik rekening mee houden?

Voor het aanmeten komen u en uw kind naar één van de Livit vestigingen. Er zijn twee of drie afspraken nodig voordat uw kind de orthese kan gaan dragen. Bij de eerste afspraak wordt in samenwerking met de arts het looppatroon en de spierspanning beoordeeld. Daarna wordt de orthese aangemeten door een gipsafdruk van het been te maken en/of door maten op te nemen. Dit duurt zo’n dertig minuten.

Het is belangrijk dat u de schoenen die uw kind wil gaan dragen met de orthese bij u heeft op deze afspraak. Of dat u de hielheffing van de schoen weet. Als de orthese zonder binnenschoen wordt besteld, kunt u de orthese binnen twee weken afhalen. Als er wel een binnenschoen is besteld, komt u eerst terug voor een pasafspraak. Dit duurt zo’n vijftien minuten. Eén week daarna wordt een laatste check gedaan en kan uw kind de orthese gaan dragen.

Voor wie is de enkel-voetorthese geschikt?

De Orteam evo Tatum is geschikt voor kinderen met looptype 2 of een milde vorm van looptype 3 AGC (Amsterdam Gait Classification). Deze looptypen ontstaan vrijwel altijd bij kinderen met cerebrale parese. Het deel van de hersenen dat de voetheffers aanstuurt laat het dan afweten.

Hoe moet ik de enkel-voetorthese onderhouden?

U kunt het kunststof deel van de orthese schoonmaken met water of een sopje. Soms is de Orteam evo Tatum voorzien van een leren schoentje, let erop dat die tijdens het schoonmaken niet nat wordt. Verder is er geen onderhoud nodig.

Kan ik met mijn huidige orthopedische voorziening sporten?

Er is vaak veel meer mogelijk dan je denkt. We helpen je graag op weg bij het vinden van de snelste weg naar jouw sportwens, zodat jij snel lekker kunt gaan bewegen en sporten.
Bespreek de mogelijkheden met jouw orthopedisch adviseur. Hij of zij kan goed inschatten of jouw voorziening geschikt is voor de sport die jij in gedachten hebt. Een speciale sportvoorziening is voor de meeste recreatieve vormen van sport echt niet altijd nodig. Vaak kan een goed advies en een kleine aanpassing aan je dagelijkse voorziening al voldoende.

Is het mogelijk een zwembad EVO te krijgen?

In sommige situaties wordt een EVO voor de nacht vergoed tegen contracturen. Als dit ook noodzakelijk is, kan Livit deze zo uitvoeren dat hij geen water opneemt en er een looprubber onder komt.

Mag ik voetballen met mijn EVO?

De meeste EVO’s zijn zo gemaakt dat ze een hoek van ongeveer 30 graden in de enkel kunnen toelaten gezien deze hoek tijdens het gaan wordt gemaakt in de enkel. Bij voetballen zijn deze uitslagen groter, waardoor uw EVO kan breken. Hierdoor kan u opeens zonder EVO komen te zitten. Er zijn wel een paar EVO’s die deze hoeksveranderingen wel aankunnen en betaalbaar zijn. Vraag aan uw orthopedisch adviseur advies hierover.

Veelgestelde vragen per categorie

We krijgen regelmatig vragen over onze hulpmiddelen. Hieronder beantwoorden wij een aantal veelgestelde vragen per categorie.

Steunkousen  in drukklasse 1 geven steun bij lichte problemen. Ook worden ze vaak preventief gebruikt om klachten helpen te voorkomen tijdens zwangerschap, bij een staand en/of zittend beroep en tijdens het reizen.
Steunkousen voor milde klachten (drukklasse 1)
Steunkousen in drukklasse 2, 3 en 4 worden Therapeutisch Elastische Kousen genoemd (TEK). Deze kousen hebben een therapeutische werking en worden voorgeschreven door uw arts of specialist. Deze kousen worden vergoed door de zorgverzekeraar.
Therapeutisch Elastische Steunkousen (drukklasse 2,3 en 4)
Sporten met een orthopedische voorziening. Bij Livit helpen we je graag om jouw drempel te verlagen of zelfs helemaal weg te nemen. Er zijn namelijk heel veel mogelijkheden om te kunnen sporten. Lees meer.
Sporten
Bekijk de algemene vragen over Livit
Algemeen
In 3 stappen uw steunzolen bestellen, zonder dat u bij Livit op locatie langs hoeft te komen? Dat kan eenvoudig en snel via de Livit Online Service. Wij maken uw steunzolen voor u op maat, op basis van de (technische) gegevens die bij ons bekend zijn. Bekijk de vragen over online service steunzolen.
Online Service Steunzolen
In 3 stappen uw vervangende nieuwe kousen online bestellen, zonder dat u bij Livit op locatie langs hoeft te komen? Dat kan eenvoudig en snel via de Livit Online Service. Bekijk de vragen over Online Service voor steunkousen.
Online Service Steunkousen
In 3 stappen uw vervangende hulpmiddel bestellen, zonder dat u daarvoor uw huis uit moet? Dat kan eenvoudig en snel via de Livit Online Service. Bekijk de vragen over online service voor confectie orthesen hieronder.
Online Service Orthesen en Braces
In 3 stappen uw vervangende enkel voet orthese bestellen, zonder dat u daarvoor uw huis uit moet? Dat kan eenvoudig en snel via de Livit Online Service. Bekijk de vragen over Online Service voor Maatwerk Orthesen.
Online Service Maatwerk Orthesen
Steunkousen zijn kousen voor je armen of benen die door druk van buitenaf ervoor zorgen dat het bloed door je bloedvaten beter kan stromen en overtollig vocht afgedreven kan worden. Bekijk de meest gestelde vragen over steunkousen.
Steunkousen
Bij Livit kunt u terecht voor orthopedische schoenen voor dames, heren en kinderen. Onze orthopedische schoenen kunnen helpen bij een breed scala aan voetklachten, enkelklachten en heup- en rugklachten. Bekijk de meest gestelde vragen over schoenen.
Schoenen
Een orthese kan bij veel klachten worden ingezet. Behalve aan de werking besteden wij ook veel aandacht aan het uiterlijk van onze orthesen. Onze deskundige en ervaren orthopedisch adviseurs denken graag met u mee om tot de beste oplossing te komen. Bekijk de meest gestelde vragen over orthesen en braces.
Orthesen
Iedereen heeft een andere anatomie, maar ook een andere levensstijl en andere wensen. Een prothese wordt daarom speciaal voor u op maat gemaakt. Het aanmeten gebeurt altijd in overleg met u, uw revalidatiearts, uw orthopedisch adviseur en fysiotherapeut. Zo weet u zeker dat u de prothese krijgt die het beste bij u past. Bekijk de meest gestelde vragen over prothesen.
Prothesen
Bekijk de vragen over steunzolen
Steunzolen
Bekijk de vragen over badschoenen
Badschoenen
Bekijk de vragen over orthopedische pantoffels
Pantoffels
Bekijk de vragen over verbandschoenen
Verbandschoenen
Bekijk de vragen over aanpassingen aan confectieschoenen
Aanpassing aan confectieschoenen
Bekijk de vragen over osseointegratie
Osseointegratie
Bekijk de vragen van werkgevers over veiligheidsschoenen
Veiligheidsschoenen voor werkgevers
Bekijk de vragen van werknemers over veiligheidsschoenen
Veiligheidsschoenen voor werknemers
Lees over onze oplossingen voor veiligheidsschoenen en steunzolen
Uitleg veiligheidsschoenen

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer