Uw vraag zit hier vast bij

Enkel Voet Orthese Orteam® Tatum

 • Voor het aanmeten komen u en uw kind naar één van de Livit Ottobock Care Centers. Er zijn twee of drie afspraken nodig voordat uw kind de orthese kan gaan dragen. Bij de eerste afspraak wordt in samenwerking met de arts het looppatroon en de spierspanning beoordeeld. Daarna wordt de orthese aangemeten door een gipsafdruk van het been te maken en/of door maten op te nemen. Dit duurt zo’n dertig minuten.
  Het is belangrijk dat u de schoenen die uw kind wil gaan dragen met de orthese bij u heeft op deze afspraak. Of dat u de hielheffing van de schoen weet. Als de orthese zonder binnenschoen wordt besteld, kunt u de orthese binnen twee weken afhalen.

  Lees uitgebreid antwoord
 • De Livit Ottobock Care enkel voet orthese Orteam Tatum is geschikt voor kinderen met looptype 2 of een milde vorm van looptype 3 AGC (Amsterdam Gait Classification). Deze looptypen ontstaan vrijwel altijd bij kinderen met cerebrale parese. Het deel van de hersenen dat de voetheffers aanstuurt laat het dan afweten.

  Lees uitgebreid antwoord
 • U kunt het kunststof deel van de orthese schoonmaken met water of een sopje. Soms is de orthesevoorzien van een leren schoentje, let erop dat die tijdens het schoonmaken niet nat wordt. Verder is er geen onderhoud nodig.

  Lees uitgebreid antwoord
 • De enkel voet orthese geeft stevigheid aan de enkel en de voet. Wanneer u een enkel voet orthese draagt, is dit altijd in combinatie met de schoen waarop de orthese is aangemeten. Deze confectieschoen dient simpel en licht in gewicht te zijn. Let bij het kopen van schoenen verder op de volgende punten:

  Lees uitgebreid antwoord
 • De meeste orthesen zijn zo gemaakt dat ze een hoek van ongeveer 30 graden in de enkel kunnen toelaten gezien deze hoek tijdens het gaan wordt gemaakt in de enkel. Bij voetballen zijn deze uitslagen groter, waardoor uw orthese kan breken. Hierdoor kan u opeens zonder orthese komen te zitten. Er zijn wel een paar orthesen die deze hoeksveranderingen wel aankunnen en betaalbaar zijn. Vraag aan uw orthopedisch adviseur advies hierover.

  Lees uitgebreid antwoord
 • Er zijn veel verschillende soorten orthesen, ook wel braces genoemd, en deze worden op verschillende manieren gebruikt. Hier geven wij u algemene informatie over een orthese. Specifieke informatie over uw orthese krijgt u van uw Livit Ottobock Care adviseur.  Lees meer over gebruik en onderhoud door op onderstaande button te klikken.

  Lees uitgebreid antwoord
 • In sommige situaties wordt een Enkel Voet Orthese Orteam® Tatum voor de nacht vergoed tegen contracturen. Als dit ook noodzakelijk is, kan Livit Ottobock Care deze zo uitvoeren dat hij geen water opneemt en er een looprubber onder komt.

  Lees uitgebreid antwoord
 • De enkel voet orthese Orteam Tatum wordt op maat gemaakt en kan van een print naar keuze worden voorzien. De print kan ook een effen kleur zijn. Vraag naar de mogelijkheden bij uw adviseur.

  Lees uitgebreid antwoord
 • Ja, uw kind kan gewone schoenen dragen in de orthese. De orthese moet wel altijd met dichte schoenen worden gedragen en kan daarom niet met slippers of blote voeten worden gedragen. Hierdoor is uw kind in de zomer wat beperkter in de schoenkeuze. 

  Lees uitgebreid antwoord