Steunkousen

Steunkousen

Als u problemen heeft met de doorbloeding in uw benen of armen kunnen steunkousen of therapeutisch elastische kousen (TEK) verlichting geven.

Steunkousen zijn er in verschillende kleuren, diktes, maten en drukklassen. Welke steunkous voor u het meest geschikt is, hangt af van uw medische indicatie, uw leeftijd, uw beroep en uw levensstijl.

Steunkousen aanmeten, hoe werkt dat?

Vanaf uw eerste afspraak bij Livit tot het moment dat u uw steunkousen voor het eerst draagt zit 1 á 2 weken. In nog geen 2 minuten laten wij u graag zien wat u kunt verwachten wanneer u steunkousen laat aanmeten. Zo bent u alvast goed voorbereid op uw eerste afspraak met een van onze adviseurs.

cta person image

Kom langs bij een van onze adviseurs

Bij uw eerste bezoek aan Livit bespreken wij samen uw klachten en maken wij een analyse. Daarna meten wij u de steunkousen aan.

Afspraak Maken

Aantrekhulp Steunkousen. Hoe trek ik mijn steunkousen aan en uit?

Als u uw nieuwe steunkousen komt ophalen, laat uw consulent zien hoe u de steunkousen aan- en uittrekt.
Gaat dit moeizaam, bijvoorbeeld omdat u minder kracht in uw handen heeft of omdat u last heeft van rugklachten? Dan zijn er hulpmiddelen beschikbaar die het aan- en uittrekken gemakkelijker maken.

Lees hier meer over het aan- en uittrekken van steunkousen en de verschillende categorieën hulpmiddelen die u kunt gebruiken bij het aan- en uittrekken van steunkousen.

Bij welke klachten helpen Steunkousen?

Een steunkous helpt de bloedcirculatie van buitenaf te stimuleren. Hierdoor verbetert de doorstroming van het bloed en de afvoer van afvalstoffen en nemen uw klachten in armen of benen af.

Steunkousen kunnen verlichting geven bij de volgende medische indicaties en lichamelijke klachten.

  • Pijnlijke en/of vermoeide benen
  • Dikke enkels
  • Nabehandeling bij een operatie
  • Diabetes
  • Reuma
  • Spataderen
  • Lymfoedeem
  • Trombose
  • Zwangerschap
  • Open been

Steunkousen Vergoeding?

Wat kosten steunkousen? En worden Steunkousen vergoed?

Therapeutisch elastische kousen worden vergoed vanuit uw basisverzekering, maar komen wel ten laste van uw eigen risico. U heeft een medische indicatie van uw arts nodig om voor vergoeding in aanmerking te komen.

Livit heeft contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Uw Livit consulent verzorgt de aanvraag en de declaratie bij uw zorgverzekeraar. Meestal krijgt u twee paar kousen per 12 of 14 maanden vergoed. Dit verschilt per zorgverzekeraar. Klik hier voor meer informatie over de vergoedingen van steunkousen.

Aan- en uittrekhulp.

Sommige aan- en uittrekhulpmiddelen worden vergoed vanuit de basisverzekering. De vergoeding verschilt per verzekeraar, uw consulent kan u precies vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Voor meer informatie over vergoedingen zie ook Wat kosten steunkousen? En worden ze vergoed?

cta person image

Maak hier een afspraak voor het aanmeten van Steunkousen

Livit heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Wij kunnen u precies vertellen wat de mogelijkheden voor u zijn.

Afspraak Maken

Steunkousen Drukklasse 1, 2, 3 & 4.

Er is een verschil tussen steunkousen en therapeutisch elastische kousen(TEK). Steunkousen zijn kousen in drukklasse 1 en geven steun bij relatief lichte problemen. Deze kousen worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Therapeutisch elastische kousen (TEK), verkrijgbaar in drukklasse 2, 3 en 4, worden ingezet bij ernstiger klachten. Deze kousen worden wel vergoed door de zorgverzekeraar.

Van welk materiaal zijn de kousen gemaakt en hoe worden ze gebreid?

Therapeutisch elastische kousen hebben als basismaterialen rubber, synthetisch rubber zoals polyurethaan, katoen en polyamide.
Therapeutisch elastische kousen worden gebreid. Er zijn rondgebreide en vlakgebreide kousen. De rondgebreide kousen zijn gebreid als een soort buis. Een vlakgebreide kous wordt als 1 lap gebreid en aan de achterkant aan elkaar vastgemaakt. Deze kousen hebben dus een naad.

Verschillende Steunkousen.

Steunkousen zijn er in verschillende soorten en maten. Livit maakt een onderscheid tussen therapeutisch elastische kousen(TEK) en steunkousen.

Therapeutisch elastische kousen (TEK)

Steunkousen in drukklasse 2, 3 en 4.

Lees meer

Steunkousen (voor milde klachten en preventie)

Steunkousen in drukklasse 1.

Lees meer

Waar kunnen wij u mee helpen?

beoordeling

Anneke van der Laan - 05-03-2018

Bij het moeten dragen van steunkousen krijg je ook gelijk de steun van de consulenten en veel advies. Ik ben erg blij met deze mensen.

beoordeling

Frans - 26-02-2018

Heel prettig en vakbekwaam - en ze nemen de tijd voor je.

beoordeling

Loe Dekkers - 28-02-2018

Tevreden. Snel en zakelijk, direct afgehandeld.

Over Livit

Bij Livit vinden wij dat iedereen verdient om vrij te kunnen bewegen. Wij willen mobiliteit mogelijk maken voor wie dit niet (meer) vanzelfsprekend is. Door te luisteren. Door mee te denken. Door te helpen. Met onze orthopedische kennis, expertise en hulpmiddelen. Net zolang tot we samen een oplossing vinden waarmee u weer vrij(er) kunt bewegen. En daar hebben we alles voor over.

cta person image

Livit heeft een landelijke dekking

Met méér dan 400 locaties verspreid door het hele land is Livit altijd bij u in de buurt!

Afspraak Maken

Wilt u meer informatie over onze steunkousen?

Meer informatie over het gebruik van steunkousen? Klik hieronder op de links om onze product folder en gebruikershandleiding te lezen. Daarin staat alles wat u moet weten over de steunkousen van Livit.

Livit product folder Steunkousen

Livit gebruikershandleiding Steunkousen

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

We vragen regelmatig aan onze klanten of ze tevreden zijn. Livit wordt gewaardeerd met gemiddeld een 8,2 (gemiddelde over de afgelopen 2 maanden).

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

Afspraak maken

illustratie

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken

Klantenservice

illustratie

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice

Innovatie

illustratie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer