Werk en Veiligheid Nieuws & Trainingen

Blijf op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen en trainingen op het snijvlak van werk en veiligheid.

Werk en Veiligheid

Bij Livit Ottobock Care streven we ernaar om informatieve en inspirerende bron te zijn voor professionals die waarde hechten aan een veilige en gezonde werkomgeving. Of u nou op zoek bent naar de nieuwste technologische innovaties, training, wettelijke updates, ergonomische trends of praktische tips voor risicobeheer, wij willen u graag informeren. Welkom bij de toekomst van veilig en verantwoord werken!

Risicoperceptie in de bouw: bewuste en onbewuste keuzes

In de bouwsector, waar veiligheid van cruciaal belang is, ontrafelt het artikel “Risicoperceptie in de bouw, bewuste en onbewuste keuzes” de complexiteit waarmee zorgprofessionals risico’s waarnemen. Lees verder voor inzicht in risicomanagement in een sector waar veiligheid altijd voorop staat.

Lees verder

Experience training Exoskelet

Tijdens de training worden deelnemers ondergedompeld in interactieve sessies waarin ze de werking van verschillende exoskeletmodellen ervaren, hands-on ervaring opdoen met het gebruik ervan in diverse werksituaties en de voordelen van deze technologieën in real-time kunnen ontdekken. Onze ervaren trainers begeleiden deelnemers bij het begrijpen van de toepassingsmogelijkheden binnen hun specifieke industrieën en bieden praktische tips voor een effectief en veilig gebruik.

Meer lezen en aanvragen

Onderzoek

Zonder wetenschap en onderzoek zou veel om ons heen niet bestaan. En dat geldt ook voor orthopedische hulpmiddelen. Daarom dragen wij regelmatig bij aan wetenschappelijk onderzoek en voeren wij zelf een grootschalig doorlopend onderzoek onder onze klanten uit. De uitkomsten gebruiken wij intern om onze hulpmiddelen te verbeteren, maar delen wij ook zeker buiten onze organisatie met onze klanten en binnen de medische wereld. Zo kan iedereen hier zijn voordeel mee doen. Lees hier wat de werking van en tevredenheid over onze meest voorkomende hulpmiddelen zijn.