Informatie Mollii Suit proefpassing

Heeft u een proefpassing ingepland bij Livit Ottobock Care voor een proefpassing voor Mollii Suit en wilt u weten wat u te wachten staat? Lees dan onderstaande informatie goed door, zodat u beter voorbereid bent. Graag leggen wij u uit wat Mollii Suit is en hoe traject verloopt.

Wat is Exopulse Mollii Suit?

Exopulse Mollii Suit is het eerste neuromodulatie-pak ter wereld. Door een elektrisch signaal aan de spier te sturen, kan de spastische spier vervolgens ontspannen. Het gecombineerde effect van het ontspannen van de verkrampte spier en het activeren van de verzwakte spieren, maakt dat u een actiever leven kunt leiden met minder pijn. Het is een persoonlijk ondersteunend medisch hulpmiddel dat wordt gebruikt voor het verlichten van symptomen van neurologische aandoeningen zoals Cerebrale Parese, Multiple Sclerose, CVA of letsel aan het ruggenmerg.

Ga voor meer informatie over de werking, indicaties en het klantverhaal naar deze pagina.

Proefpassen

De doelstelling van deze afspraak is om te kijken of het lichaam reageert op Mollii Suit en deze afspraak duurt ongeveer 2,5 uur. Wij leggen de werking uit van Mollii Suit en we kijken welke maat u het beste past. Daarna willen we graag alles van u weten, wat zijn uw klachten, waarin wordt u beperkt en wat zijn uw verwachtingen? Vervolgens zullen we lichamelijk onderzoek doen, waarbij we u zullen vragen om bepaalde bewegingen uit te voeren.

Wij vragen uw toestemming om beeldmateriaal te maken van het uitvoeren van deze lichaamstesten. Op deze wijze kunnen we u een goed beeld geven op video wat de veranderingen zijn na de eerste stimulatie. Vervolgens krijgt u 60 minuten stimulatie van de Mollii Suit, met de instellingen die wij voor u persoonlijk hebben ingesteld. Na de stimulatie zullen we alle testen herhalen en evalueren we de proefpassing.

Belangrijk

Tijdens de proefpassing adviseren we u om ondergoed aan te trekken met contouren zoals de afbeelding aan de linkerzijde. Het is belangrijk dat alle elektroden de huid raken, om die reden wordt Mollii Suit gedragen over het ondergoed (BH en onderbroek).

Huren

Wanneer u een positieve verandering heeft gevoeld in uw lichaam, kunt u ervoor kiezen om Mollii Suit voor een langere periode te gebruiken. U kunt ervoor kiezen om het pak éénmalig te huren voor een aantal dagen. Wij adviseren om voorafgaand een 0-meting te doen bij uw fysiotherapeut. We adviseren u ook tijdens het huren van Mollii Suit, twee- of driemaal per week een afspraak te plannen bij uw/een fysiotherapeut. Vervolgens direct na de huurperiode weer de test uit te voeren, zodat u kunt zien of er een significant verschil is door het gebruik van Mollii Suit.

Aankoop

U kunt ervoor kiezen om het pak aan te kopen wanneer u overtuigd bent van de werking van Mollii Suit op uw dagelijks leven. De gemiddelde levertijd is 2 weken. Wanneer u het pak gehuurd heeft, worden deze kosten afgetrokken van het totaalbedrag (binnen drie maanden vanaf de huurperiode). Bij het leveren van het pak geven wij u nogmaals uitleg over het gebruik, onderhoud en plannen we een evaluatie in. Mollii Suit wordt niet vergoed door de zorgverzekering.

Belangrijk

Als u een van deze onderstaande contra-indicaties bevat, kunt u Mollii Suit niet gebruiken:
(Actieve) implantaten, bijvoorbeeld: pacemaker, Baclofen pomp, shunt of andere implantaten die kunnen reageren op elektrische pulsen of magneten.

Als u een van deze onderstaande contra-indicaties bevat, adviseren we u eerst een behandelend arts te raadplegen:
Hart- en vaatziektes, (kwaadaardige) tumoren, infectieziektes, koorts, epilepsie, huidaandoeningen, zwangerschap; het pak kan dan niet gebruikt worden.

Behandeling

Bent u actief onder behandeling bij een arts? Wij adviseren u om in overleg te gaan met uw behandelend arts of Mollii Suit getest kan worden. We willen huidige behandelingen niet verstoren of beïnvloeden.

Verwachtingen

Wij zijn benieuwd naar uw verwachtingen en doelstellingen met Mollii Suit? Probeer deze voor uzelf alvast te formuleren.