Wat zijn orthopedische schoenen? En welke soorten zijn er?

Orthopedische schoenen zijn schoenen voor mensen die door verschillende oorzaken geen passende schoenen kunnen vinden in de schoenwinkel.

Bij Livit kunt u terecht voor orthopedische schoenen voor zowel dames, heren als kinderen en voor veiligheidsschoenen:

Orthopedische schoenen – ook wel A-schoenen – worden met de hand volledig voor u op maat gemaakt. De schoenen zijn bedoeld voor het verminderen van voetproblemen, die niet met een aanpassing aan confectieschoenen of een semi-orthopedische schoen te verhelpen zijn.

Aandoeningen zoals reuma en diabetes, ongeval of aangeboren afwijkingen kunnen deze voetproblemen veroorzaken.

Semi-orthopedische Schoenen – ook wel B-schoenen – zijn fabrieksmatig geproduceerde schoenen die individueel voor u worden gemaakt. Op aanwijzing van de orthopedisch adviseur worden de voor u noodzakelijke aanpassingen al in de fabriek aangebracht.

Bij sommige klachten is een aanpassing aan een confectieschoen, die u gewoon in de winkel koopt, voldoende. Als bijvoorbeeld uw ene been wat korter is dan het andere, wordt de zool van uw confectieschoen daar op aangepast. Wij veranderen uw schoenen, zodat uw klachten verminderen.

Orthopedische veiligheidsschoenen worden met de hand volledig voor u op maat gemaakt. De schoenen zijn bedoeld voor het verminderen van voetproblemen, die niet met een aanpassing aan confectieschoenen of een semi-orthopedische schoen te verhelpen zijn.

Ambulo® is de eigen lijn orthopedische maatschoenen van Livit. Eigentijdse schoenen, speciaal ontwikkeld voor veelvoorkomende voetklachten. Kijk voor meer informatie en inspiratie op onze online schoencatalogus 

Als u orthopedische maatschoenen draagt, is het fijn als u voor in huis een paar maatpantoffels heeft. Onze orthopedische pantoffels zijn gemaakt van textiel, dragen comfortabel en beschermen uw voeten binnenshuis.

Kunt u geen confectieschoenen of orthopedische schoenen dragen, bijvoorbeeld na een chirurgische ingreep of als u een verwonding heeft aan uw voet(en)? Met verbandschoenen kunt u toch blijven bewegen terwijl uw voeten optimaal beschermd zijn.

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer