Waar moet ik rekening mee houden?

Inlopen
Als u voor het eerst orthopedische schoenen gaat dragen kan het zijn dat u moet wennen. Zorg er daarom voor dat u de schoenen goed inloopt. Begin met een half uur en op de tweede dag een uur. Daarna draagt u de schoenen elke dag één uur langer.

Krijgt u last, verminder de draagtijd dan totdat het beter gaat. Na ongeveer twee weken zijn de schoenen ingelopen en kunt u ze de hele dag dragen.

Aan- en uittrekken
Maak sluitingen zoals veters, rits, gesp of klittenband zo ver mogelijk open. Voor extra gemak en voor het behoud van uw schoenen kunt u het beste een schoenlepel gebruiken. Schuif uw voet vervolgens in of uit de schoen zoals u dit gewend bent.

Luchten en drogen
Lucht uw schoenen regelmatig om transpiratievocht te laten verdampen. Doe dit op kamertemperatuur, niet bij de verwarming. Dit geldt ook wanneer uw schoenen nat zijn.

Onderhoud
Schoenen van leer poetst u minimaal één keer per week. Gebruik hiervoor een bescheiden hoeveelheid schoencrème. Schoenen van suède en nubuckleer borstelt u wekelijks met een suèdeblokje of nubuckborstel. Naast deze behandelingen raden we aan om de schoenen ook met een beschermspray in te spuiten.

Livit heeft speciale onderhoudsproducten waarmee uw schoenen langer in conditie blijven.

Garantie
Op al onze schoenen geven wij garantie. Daarbij maken we wel onderscheid tussen garantie op de pasvorm en garantie op het materiaal of de technische kwaliteit.

Op de pasvorm geldt een garantie van drie maanden. Op het materiaal een garantie van zes maanden. Slijtage door gebruik is uitgesloten van garantie.

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer