Hoe worden orthopedische schoenen aangemeten?

Stap 1: kennismaken, klachten bespreken en aanmeten

Tijdens uw eerste gesprek bij Livit brengt de adviseur uw voetklachten in kaart. De adviseur onderzoekt uw voeten, neemt de maten op en maakt voetafdrukken. Afhankelijk van het type schoen dat u nodig heeft, maken wij een 3D-model. U bespreekt ook de kleur en het model van uw nieuwe schoenen.

De adviseur stelt samen met u een zorgplan op. Zo heeft u allebei een overzicht van wat er precies gaat gebeuren en wanneer. De adviseur vraagt om uw verzekeringsinformatie, persoonlijke gegevens en medische historie.

De afspraak duurt ongeveer een uur. Uw adviseur maakt met u een vervolgafspraak om uw schoenen te komen passen.


Stap 2: passen

U komt langs voor een pasafspraak. Dit gebeurt met behulp van passchoenen. Dit zijn doorzichtige schoenen, zodat uw adviseur de pasvorm goed kan bekijken. Uw definitieve schoenen worden pas gemaakt wanneer we beiden tevreden zijn.

Het kan zijn dat in uw specifieke situatie de pasafspraak niet nodig is. Als dit voor u het geval is, zal uw adviseur dit duidelijk aangeven.

De pasafspraak duurt ongeveer 30 minuten. Uw adviseur maakt direct een afspraak met u om uw schoenen te komen afhalen.


Stap 3: uw nieuwe schoenen afhalen

U krijgt bericht van uw adviseur dat uw schoenen klaar zijn. U komt langs om uw nieuwe schoenen te passen. De adviseur controleert of alles naar wens is. Deze afspraak duurt ongeveer 30 minuten.


Stap 4: nazorg

Livit staat voor kwaliteit. Wij vinden het heel belangrijk dat uw schoenen goed zijn én goed blijven. Wij nodigen u dan ook regelmatig uit voor een controle. Heeft u tussentijds klachten of problemen met uw schoenen? Dan kunt u altijd bellen met onze klantenservice.

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer