Tennisarm

Wat is een tennisarm?

Een tennisarm wordt ook wel tenniselleboog of epicondylitis lateralis genoemd. Het is de meest voorkomende aandoening aan de elleboog. Bij een tenniselleboog is de aanhechting van de pezen die aan de buitenzijde van de elleboog lopen overbelast. De overbelasting van de aanhechting van de pezen ontstaat vaak door herhaalde belastende bewegingen. Een tennisarm kan uiteraard ook ontstaan door andere activiteiten dan tennis, zoals bij het draaien van een deksel, het wringen van een doek of veel typen op een toetsenbord.

Wat zijn de symptomen van een tennisarm?

In het begin zit de pijn alleen ter hoogte van de zijkant van de elleboog. Soms zijn typische ontstekingsreacties, zoals roodheid, zwelling, pijn, bewegingsbeperking en warmte aanwezig. Wanneer de klachten toenemen, zal de pijn uitstralen naar de onderarm en kan de kracht in de arm afnemen.

Wat zijn de oorzaken van een tennisarm?

Overbelasting van de pezen in de elleboog is de oorzaak van een tennisarm.  Iedereen die vaak dezelfde repetitieve bewegingen met de elleboog maakt, zoals bij het sporten, maar ook bij andere dagelijkse bezigheden kan hiermee te maken krijgen.

Hoe kan een tennisarm behandeld worden?

Een tennisarm gaat meestal vanzelf over. Wanneer toch behandeld moet worden, dan bestaat de behandeling in eerste instantie uit voorlichting, rust en beweegadvies. Bij aanhoudende pijnklachten kan pijnstillende medicatie worden voorgeschreven. Eventueel kan een elleboogbrace verlichting geven van de pijnklachten en ondersteuning aan het ellebooggewricht. Via onze webshop Blessurewijzer verkopen wij dit product.

Daarnaast kan er gekozen worden voor fysiotherapie. Fysiotherapie kan naast lokale behandeling ook gericht zijn op houding en verbetering van de beweeglijkheid van nek en bovenrug. Beperkingen in de wervelkolom kunnen namelijk herstel van een tenniselleboog belemmeren. Als andere niet-operatieve methodes onvoldoende resultaat opleveren, kan lokaal een injectie met ontstekingsremmers worden toegediend. Het doel hiervan is om de genezing te bevorderen.

Welke producten kunnen helpen bij een tennisarm?

Een elleboogbrace, of orthese, wordt gedragen om pijn of zwelling in de elleboog te verminderen. Maar ook om krachtverlies of bewegingsproblemen op te heffen door overbelasting of slijtage. De zachte braces geven druk bij zwellling en verminderen pijn, zodat u weer zonder problemen kunt sporten of werken. Wij verkopen deze braces via onze webshop Blessurewijzer.

Over Livit en Blessurewijzer

Wij zijn Livit Orthopedie, marktleider op het gebied van orthopedische hulpmiddelen en advies in Nederland. Met 550 collega’ s zetten wij ons dagelijks in om mensen te ondersteunen bij hun mobiliteit. Iedereen bij Livit zet zich maximaal in om het leven van onze klanten een stukje beter te maken.

Onze webshop Blessurewijzer.nl biedt de beste (product)oplossingen. Geselecteerd door zeer ervaren revalidatieartsen, orthopeden, orthopedisch adviseurs en fysiotherapeuten en in de praktijk bewezen door een grote groep dragers.

Uw orthese of brace zelf aanschaffen?

Via onze webshop Blessurewijzer.nl kunt u uw eigen orthese of elleboogbrace aanschaffen en bent u verzekerd van Livit kwaliteit tegen een zeer voordelige prijs.

Naar Blessurewijzer.nl

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer