Carpaal Tunnel Syndroom

 Wat is het Carpaal Tunnel Syndroom?

Het carpaal tunnel syndroom is een verzameling van klachten aan de hand. Zo kunt u last hebben van tintelingen en verlies van gevoel in uw hand en vingers (duim, wijsvinger, middelvinger en ringvinger). Daarnaast kunt u last hebben van een verstoorde nachtrust en kunnen de klachten erger worden door bepaalde activiteiten en houdingen. Handbewegingen, zoals wapperen van de hand of de hand laten hangen, kunnen de klachten verminderen.

Symptomen Carpaal Tunnel Syndroom

De zenuw in de pols is bij het carpaal tunnel syndroom bekneld. Hierdoor ontstaan pijnklachten in de hand en vingers, die kunnen samengaan met tintelingen. De pijn kan uitstralen naar de onderarm en elleboog tot in de schouders. Door de verminderde zenuwfunctie en kracht lijkt het ook alsof men onhandiger is geworden in het uitvoeren van bewegingen met de hand en vingers.

Polsbrace online kopen

Via onze webshop Blessurewijzer.nl bent u verzekerd van Livit kwaliteit tegen een zeer voordelige prijs.

Polsbrace kopen

Oorzaken Carpaal Tunnel Syndroom

De ruimte in de pols waar de zenuw doorheen loopt, ligt aan de zijde van de handpalm en heet de carpale tunnel. Door deze tunnel lopen ook de pezen die ervoor zorgen dat de vingers gebogen kunnen worden. De beknelde zenuw in de hand ontstaat doordat er een zwelling in deze carpale tunnel zit. Deze zwelling kan veroorzaakt worden doordat de hand veel wordt gebruikt. De pezen die in de carpaal tunnel liggen kunnen dan geïrriteerd raken. Ook kan er een zwelling ontstaat door een ongeluk, waarbij de pols beschadigd raakt. Verder kan men CTS krijgen wanneer men vocht vasthoudt, bijvoorbeeld tijdens een zwangerschap of door bepaalde aandoeningen, zoals aan de schildklier of diabetes.

Hoe kan het Carpaal Tunnel Syndroom behandeld worden?

Het carpaal tunnel syndroom kan op verschillende manieren worden behandeld. De keuze van een behandeling hangt onder andere af van de ernst en duur van uw klachten en de mate waarin het uw dagelijkse functioneren beïnvloedt.
Zo is het dragen van een nachtspalk effectief in het verminderen van symptomen. Een injectie met corticosteroïden kan in een vroege fase de klachten van carpaal tunnel syndroom verminderen, maar meestal komen de klachten weer terug. Ook is een injectie niet volledig zonder risico.

Welk product(en) kunnen helpen

Het dragen van een polsbrace is bedoeld om de symptomen te verlichten. Door brace wordt de pols in een stand gezet waarbij de ruimte in de carpale tunnel het grootst is. Door het dragen van een pols brace of polsbandage nemen de pijnklachten af. Tevens biedt een bandage ondersteuning en rust, waardoor het herstel van de pols wordt bevordert. Bovendien zult u ook beter slapen omdat u de brace ook ‘s-nachts kunt dragen. Wij verkopen deze braces via onze webshop Blessurewijzer.

Vergoeding zorgverzekering bij een brace of orthese

Een orthese of brace kan in sommige gevallen (gedeeltelijk) vergoed worden via uw zorgverzekering. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding moet u aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • U bent in het bezit van een recente verwijzing van een medisch specialist (orthopeed, reumatoloog etc.).
  • Het beoogd gebruik is permanent en langdurig / chronisch, dat wil zeggen dat u het product dagelijks gebruikt en ‘levenslang’ nodig heeft. Dit is waarschijnlijk niet het geval bij het Carpaal Tunnel Syndroom.
  • Het product wordt niet gebruikt voor sport.

Voor een concreet antwoord passend bij uw situatie, kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Zij kunnen vervolgens aangeven of u wel of geen recht heeft op een gehele vergoeding of een gedeeltelijke vergoeding. Het product wordt altijd verrekend met uw eigen risico.

Mocht u niet voldoen aan bovenstaande voorwaarden, dan kunnen wij u een kwalitatief en voordelig alternatief bieden uit onze webshop voor braces en orthesen.

Uw polsbrace zelf aanschaffen?

Via onze webshop Blessurewijzer.nl kunt u uw eigen polsbrace aanschaffen en bent u verzekerd van Livit kwaliteit tegen een zeer voordelige prijs.

Naar Blessurewijzer.nl

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer