Earprotector

De Earprotector – 3D Oorbescherming op maat

Door digitale toepassingen zoals scanning en 3D printing opent zich een geheel nieuwe wereld aan mogelijkheden voor de revalidatiegeneeskunde, fysiotherapeut, ergotherapeut en orthopedisch adviseur. Maar ook voor verpleegkundigen in de thuiszorg en niet in de laatste plaats voor de patiënten zelf.

Digitale meetapparatuur maken het bijvoorbeeld mogelijk onderdelen van het lichaam op te meten die via de traditionele gipsafname niet of nauwelijks op te meten waren. Deze methode is zeer nauwkeurig en veel schoner en minder belastend voor de patiënt. Bovendien wordt het hierdoor mogelijk om voor deze specifieke lichaamsdelen een op maat gemaakt hulpmiddel te vervaardigen middels 3D printing.

3D Printen stelt ons namelijk in staat om objecten van elke denkbare vorm op basis van specifieke wensen en op ieder gewenst moment uit te printen. Zo wordt persoonlijk maatwerk mogelijk dat tot voor kort ondenkbaar was en dat helpt zowel de patiënt als de zorgprofessional. Een mooi voorbeeld hiervan is het hulpmiddel dat wij vervaardigden voor een patiënt die lijdt aan ernstige visusproblematiek, doofheid, de gevolgen van Alzheimer en een forse tumor aan het linker oor. Pijn en jeuk brachten de patiënt er toe om telkens aan het oor te krabben, waardoor een pijnlijke en zeer onhychienische situatie ontstond.

Lees in onze whitepaper hoe de Earprotector oplossing bood voor zowel de patiënt als de verpleegkundige.

Earprotector Whitepaper

 

 

3d animatie van de Earprotector


[contact-form-7 404 "Not Found"]