Voet- en enkelbraces

Ondersteunen, corrigeren, stabiliseren, immobiliseren of beschermen
Een voetbrace kan op de werkvloer helpen door ondersteuning te bieden bij letsel, pijn te verlichten, bescherming te bieden tijdens werkzaamheden en stabiliteit te verbeteren tijdens activiteiten zoals lopen of staan. Dit draagt bij aan het verminderen van pijn en het voorkomen van letsel, waardoor werknemers comfortabeler en veiliger kunnen werken. Onze deskundige en ervaren orthopedisch adviseurs denken graag met u mee om tot de beste oplossing te komen.
Direct naar de opdrachtbon Vragen? Neem contact met ons op

Een voet- en enkelbrace kan op de werkvloer op verschillende manieren helpen:

 1. Ondersteuning bij letsel: Bij blessures zoals verstuikingen, verrekkingen, of fracturen van de voet of enkel, biedt een voetbrace stabiliteit en bescherming, waardoor verdere schade wordt voorkomen en het genezingsproces wordt bevorderd.
 2. Pijnverlichting: Door de voet en enkel te ondersteunen en de juiste drukpunten aan te raken, kan de brace pijn verminderen en de mobiliteit verbeteren.
 3. Bescherming tijdens werkzaamheden: Voor werknemers die langdurig staan, lopen, of werken in omgevingen met risico op letsel aan de voet, biedt een voetbrace bescherming tegen overbelasting, schokken, of stoten die de voet kunnen beschadigen.
 4. Stabilisatie en ergonomische ondersteuning: Bij taken die stabiliteit en evenwicht vereisen, zoals lopen op oneffen terrein of werken op hoogte, kan een voetbrace helpen om de juiste voetpositie te behouden en het risico op vallen of letsel te verminderen. Dit draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en ergonomie op de werkplek.

Onze getoonde braces zijn onderdeel van een selectie. Welke brace het beste past hangt onder andere af van de aard van de klachten, maar ook van de plek van de pijn en hoe het product gebruikt gaat worden. Onze adviseurs kunnen helpen met het kiezen van de juiste voetbrace.

Weet u al welke voetbrace u nodig heeft? Dan kunt u ook direct naar onze webshop Blessurewijzer.nl gaan om de brace aan te schaffen.

https://klantenthousiasme.nl/api/Image/GetImageById?id=48 Orthesen
Orthesen
10
8,5
993 beoordelingen

Orliman Boxia Drop Voet

De Orliman Boxia Drop Voet zorgt voor optimale ondersteuning aan de voet, waardoor klachten worden verminderd. Het hulpmiddel is geschikt voor veiligheidsschoenen met behoud van het CE keurmerk.

Indicaties:

Bij verrichten van fysiek zwaar werk waarbij de voet wordt belast; Pijnklachten aan de voet; Instabiliteit van de voet; Drop voet; Verlammingen.

Deze voetbrace is onderdeel van een selectie. Welke brace het beste past hangt onder andere af van de aard van de klachten, maar ook van de plek van de pijn en hoe het product gebruikt gaat worden. Onze adviseurs kunnen helpen met het kiezen van de juiste brace.

Weet u al welke brace u nodig heeft? Dan kunt u ook direct naar onze webshop Blessurewijzer.nl gaan om de brace aan te schaffen.

DJO Podalib

De DJO Podalib biedt ondersteuning aan de voet. Door middel van het elastiek wordt de voet opgetild, waardoor een normaal looppatroon weer mogelijk is. Het hulpmiddel is geschikt voor veiligheidsschoenen met behoud van het CE keurmerk.

Indicaties:

Bij verrichten van fysiek zwaar werk waarbij de voet wordt belast; Pijnklachten aan de voet; Instabiliteit van de voet; Drop voet.

Deze voetbrace is onderdeel van een selectie. Welke brace het beste past hangt onder andere af van de aard van de klachten, maar ook van de plek van de pijn en hoe het product gebruikt gaat worden. Onze adviseurs kunnen helpen met het kiezen van de juiste brace.

Weet u al welke brace u nodig heeft? Dan kunt u ook direct naar onze webshop Blessurewijzer.nl gaan om de brace aan te schaffen.

Vind een Livit werk en veiligheid voor werkgevers locatie bij u in de buurt

Met meer dan 150 locaties vindt u altijd een locatie bij u in de buurt

Veelgestelde vragen

 • Nee, wij leveren een hulpmiddel altijd fysiek af, tenzij anders aangegeven.

 • Ja, u ontvangt na het aanmeten van het hulpmiddel een kostenoverzicht van onze afdeling customer service, waarop u een inkoopnummer kunt aanmaken en opnieuw door kunt geven aan customer service.

 • Ja, deze is verplicht. Zonder opdrachtbon kunnen we een aanvraag niet in behandeling nemen.

 • Nee, deze is niet noodzakelijk.

 • Nee, deze worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

  Nee, deze worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

 • Nee, behalve de orthopedische veiligheidssteunzool en het Exoskelet voor de rug vallen onder de PBM wetgeving.

  Nee, alleen de orthopedische veiligheidssteunzool en het Exoskelet voor de rug van Livit Ottobock Care vallen onder de PBM wetgeving.

 • Nee de werkgever kan geen beroep doen op het UWV, alleen de werknemer kan een aanvraag indienen voor vergoeding via het UWV.

  Nee de werkgever kan geen beroep doen op het UWV, alleen de werknemer kan een aanvraag indienen voor vergoeding via het UWV.

 • Zodra er een orthopedische voorziening of steunzool in combinatie met een veiligheidsschoen nodig is, vervalt de CE-markering van deze schoen. Livit Ottobock Care heeft met Emma, Atlas, Elten, HKS, Bata, Lowa, Haix en diverse andere merken de borging van de CE-markering geregeld. U en uw werknemer lopen dan geen risico’s als het gaat om veiligheid en aansprakelijkheid.

  Zodra er een orthopedische voorziening of steunzool in combinatie met een veiligheidsschoen nodig is, vervalt de CE-markering van deze schoen. Livit Ottobock Care heeft met Emma, Atlas, Elten, HKS, Bata, Lowa, Haix en diverse andere merken de borging van de CE-markering geregeld. U en uw werknemer lopen dan geen risico’s als het gaat om veiligheid en aansprakelijkheid.

Bekijk alle veelgestelde vragen