Uw vraag zit hier vast bij

Kinderrevalidatie

 • Iedereen wil er leuk uitzien en zeker als je jong bent, wil je niet beperkt worden in het kiezen van je kleding of opvallen op een manier die je zelf niet wil. Bovendien moet kleding lekker zitten en makkelijk aan- en uit te trekken zijn. Zeker als je ook een orthese of korset draagt. Wij proberen orthesen voor kinderen en jong volwassenen daarom zo elegant  mogelijk te maken, zodat deze zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk onder kleding of in schoenen gedragen kunnen worden. En gelukkig helpt de hedendaagse mode-industrie ook een handje. Hieronder een aantal tips en tricks om voor bij je orthese:

  Lees uitgebreid antwoord
 • Via Livit Ottobock Care, of in eigen beheer laten repareren. Kosten hierover zullen zelf bekostigt moeten worden.

  Lees uitgebreid antwoord
 • De enkel voet orthese geeft stevigheid aan de enkel en de voet. Wanneer u een enkel voet orthese draagt, is dit altijd in combinatie met de schoen waarop de orthese is aangemeten. Deze confectieschoen dient simpel en licht in gewicht te zijn. Let bij het kopen van schoenen verder op de volgende punten:

  Lees uitgebreid antwoord
 • De meeste orthesen zijn zo gemaakt dat ze een hoek van ongeveer 30 graden in de enkel kunnen toelaten gezien deze hoek tijdens het gaan wordt gemaakt in de enkel. Bij voetballen zijn deze uitslagen groter, waardoor uw orthese kan breken. Hierdoor kan u opeens zonder orthese komen te zitten. Er zijn wel een paar orthesen die deze hoeksveranderingen wel aankunnen en betaalbaar zijn. Vraag aan uw orthopedisch adviseur advies hierover.

  Lees uitgebreid antwoord
 • In sommige situaties wordt een Enkel Voet Orthese Orteam® Tatum voor de nacht vergoed tegen contracturen. Als dit ook noodzakelijk is, kan Livit Ottobock Care deze zo uitvoeren dat hij geen water opneemt en er een looprubber onder komt.

  Lees uitgebreid antwoord
 • De enkel voet orthese Orteam Tatum wordt op maat gemaakt en kan van een print naar keuze worden voorzien. De print kan ook een effen kleur zijn. Vraag naar de mogelijkheden bij uw adviseur.

  Lees uitgebreid antwoord
 • Ja, uw kind kan gewone schoenen dragen in de orthese. De orthese moet wel altijd met dichte schoenen worden gedragen en kan daarom niet met slippers of blote voeten worden gedragen. Hierdoor is uw kind in de zomer wat beperkter in de schoenkeuze. 

  Lees uitgebreid antwoord