STIL orthese

De STIL orthese stabiliseert de handen van mensen met een tremor.

STIL orthese helpt bij een tremor

Een tremor verwijst naar onvrijwillige, ritmische schokkende of trillende bewegingen van een deel van het lichaam. Het kan optreden in verschillende delen van het lichaam, zoals handen, armen, benen, hoofd of stembanden. Een tremor kan variëren in intensiteit en in frequentie. De STIL orthese is een nieuw product dat ontwikkeld is om een tremor in de arm te onderdrukken.

Werking STIL orthese

De STIL orthese is ontwikkeld om tremor in de arm te onderdrukken. Dit gebeurt via speciale dempers. Hiermee worden snellere bewegingen (tremor) gedempt, maar blijft vrijwillige beweging mogelijk. De STIL orthese is een nieuw medisch hulpmiddel en de eerste in zijn soort. Dit zijn de eigenschappen:

Kunstmatige gewrichtsdemping 
De orthese bevat speciale dempers die tremor onderdrukken, zonder vrijwillige bewegingen te beperken. Er wordt geen gebruik gemaakt spier- of zenuwstimulatie.

Opladen niet nodig
Onze orthese gebruikt geen elektriciteit en hoeft dus niet te worden opgeladen.

Werkt onmiddellijk 
Na het aantrekken van de orthese zijn de voordelen onmiddellijk merkbaar. U hoeft niet te wachten op de therapeutische effecten.

Lichtgewicht
Met slechts 315 gram merkt u het gewicht nauwelijks dat u de orthese draagt.

Draagbaar onder kleding
U kunt de orthese onder losse kleding dragen.

Klantensucces in beeld – Anke vertelt haar verhaal

Kosten STIL orthese

De STIL-orthese wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Wilt u meer weten over de kosten en mogelijkheden? Neem dan contact met ons op, of schrijf u in voor een proefpassing.

Gratis proefpassing aanvragen

STIL orthese uitproberen

Maak hier een afspraak om de STIL orthese uit te proberen

Aanvragen

Over Livit Ottobock Care

Bij Livit vinden wij dat iedereen het verdient om vrij te kunnen bewegen. Wij willen mobiliteit mogelijk maken voor wie dit niet (meer) vanzelfsprekend is. Door te luisteren. Door mee te denken. Door te helpen. Met onze orthopedische kennis, expertise en hulpmiddelen. Net zolang tot we samen een oplossing vinden waarmee u weer vrij(er) kunt bewegen.rnrnOp 450 plekken in het land zetten wij ons met 475 collega’s in voor de bewegingsvrijheid van ruim 100.000 medemensen voor wie deze vrijheid niet of niet meer vanzelfsprekend is. Dit doen we vanuit diverse achtergronden en specialismen. Onze adviseurs en consulenten geven dagelijks persoonlijk bewegingsadvies en meten orthopedische hulpmiddelen aan bij onze klanten. In onze orthopedische werkplaatsen bedenken, ontwikkelen en maken onze technische collega’s orthopedische maatwerkoplossingen. En achter de schermen zorgen onze administratieve en logistieke collega’s ervoor dat iedereen zo snel en aangenaam mogelijk het juiste hulpmiddel krijgt.