Livit zet alles op alles om mobiliteit mogelijk te maken voor wie dit niet (meer) vanzelfsprekend is en voelt daarom de maatschappelijke verantwoordelijkheid om de best mogelijke zorg te leveren. Dit borgen wij door nauw samen te werken en onze kennis te delen met diverse samenwerkingspartners, zoals thuiszorgorganisaties. Zo biedt Thuiszorg bijvoorbeeld compressietherapie (zwachtelen) aan of het aan-en uittrekken van therapeutisch elastische kousen (TEK). En Livit traint de medewerkers van de thuiszorg om dit volgens de laatste methoden en technieken te doen.

 

Training Ambulante Compressietherapie
Op dinsdag 4 juli heeft Livit een training ‘Ambulante Compressietherapie’ (ACT) gegeven aan de thuiszorgtak van Stichting Het Spectrum in Dordrecht. Een groep van 22 thuiszorgmedewerkers was aanwezig bij deze training ACT, wat staat voor ambulante compressietheorie, ook wel zwachtelen genoemd. Tijdens het theoriegedeelte stonden de medische indicaties waarbij zwachtelen wordt ingezet op het programma. Ook kwamen het verschil tussen vlakbrei en rondbrei kousen, confectie- en maatwerkkousen, de verwijsprocedure en de regels vanuit de zorgverzekering en het aan- en uittrekken van de kousen uitgebreid aan bod.

 

Na het theoriegedeelte kregen de medewerkers van de thuiszorg twee workshops. Jeannette van der Graaf, TEK-consulent en huidtherapeut, verzorgde de workshop Zwachtelen. Het aanleggen van zwachtels mocht Jeannette demonstreren bij mevrouw Reumkens, een klant van Livit die al jarenlang steunkousen draagt en gezwachteld wordt vanwege lymfoedeem. Zo konden de deelnemers de juiste manier van zwachtelen direct in de praktijk zien en ervaren.

 

TEK-consulente Tina Ringelberg gaf een workshop Aan-en uittrekhulpmiddelen.. Het aantrekken van kousen is vaak een dagelijks terugkerende fysiek zware handeling. Daarom levert Livit hulpmiddelen om het aantrekken van steunkousen gemakkelijker te maken. Tina heeft tijdens deze training verschillende aantrekhulpmiddelen gedemonstreerd. En door een juist gebruik hiervan geeft de kous de juiste steun en blijft het materiaal het langst mooi.

 

Met een paar aantrekhandschoenen en veel nieuwe kennis en inzichten gingen de deelnemers aan het eind van de training huiswaarts. En iedereen gaf aan nu al uit te kijken naar de volgende training. Op 18 september (Tilburg) en 26 september (Eindhoven) geven wij een geaccrediteerde cursus 1e lijn compressietherapie. Stuur voor meer informatie een mailbericht naar Carolien van Gelderen, productgroep TEK: cgelderen@livit.nl.

Terug naar overzicht

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer