Chronische Rugpijn: kan een korset helpen?

Iedereen heeft weleens last van zijn rug en weet dat het je dagelijks functioneren ernstig kan belemmeren. Rugklachten behoren tot de meest voorkomende aandoeningen aan ons lichaam. Ruim 1,9 miljoen mensen melden zich jaarlijks bij de huisarts met nek- en rugklachten, van wie ongeveer 809.700 langdurige of chronische klachten hebben. En daar willen we maar wat graag vanaf!

Een rugkorset als aanvulling op de behandeling

Het is helaas niet altijd mogelijk om volledig van je klachten af te komen, maar verminderen kan wel en dat levert vaak al veel herwonnen bewegingsvrijheid op. Er zijn diverse behandelingen en afhankelijk van de diagnose is fysiotherapie een van de meest voor de hand liggende behandelmethodes. Maar vaak is dat niet voldoende, of blijven de klachten – zei het wellicht veel minder – aanhouden nadat het traject van fysiotherapie is afgerond. In die gevallen kan een orthopedisch korset uitkomst bieden.

Minder pijn, meer bewegingsvrijheid

Bij Livit Ottobock Care kunt u verschillende soorten confectiekorsetten of een geheel naar maat gemaakt korset laten aanmeten. Wat zijn de effecten van het dragen van een korset en draagt dat bij aan pijnverlichting? We vroegen het aan maar liefst 677 van onze klanten. Zij spraken zich uit over hun ervaringen met het dragen van een orthopedisch korset en de resultaten liegen er niet om! Bijna 60 procent van de dragers ervaart dagelijks minder pijn en bijna 70% ervaart een verbetering in het dagelijks functioneren, waarvan 72% zelfs weer een flinke wandeling kan maken.

Effectiviteitsstudie Rugkorset

Download het e-book gratis

Wilt u meer weten over het dragen van een korset bij chronische rugpijn en het effect daarvan op uw dagelijks leven? Download dan ons gratis e-book, waarin we alle achtergronden en onderzoeksresultaten voor u hebben gebundeld.

Naar het e-book