Meniscopathie

  Wat is meniscopathie?

Meniscopathie houdt in dat er schade is aan de meniscus. Meniscopathie wordt niet door een ongeluk veroorzaakt. Het ontstaat simpelweg door slijtage aan de meniscus door langdurige overmatige belasting. Het kraakbeen wordt langzaam dunner. Het kan uiteindelijk zo dun worden, dat de botten rechtstreeks over elkaar wrijven, waardoor ernstige pijnklachten ontstaan.

  Wat zijn de symptomen van meniscopathie?

Onderstaand ziet u de symptomen die optreden bij meniscopathie:

  • Pijnklachten.
  • Plots de knie niet meer kunnen buigen of strekken.
  • Moeite met bewegen.

Wat zijn de oorzaken van meniscopathie?

Vanwege veroudering en langdurige overmatige belasting gaat de kwaliteit van de meniscus sterk achteruit. Het gaat slijten. De bovenstaande klachten nemen steeds meer toe naar mate de meniscus steeds meer slijt. Uiteindelijk kan het zo ver gaan dat er scheuren in de meniscus ontstaan.

  Hoe kan meniscopathie behandeld worden?

Meniscopathie is helaas niet te behandelen. Wel kunt u een aantal dingen doen om de klachten te verminderen. Zo kunt u bijvoorbeeld regelmatig bewegen, zoals wandelen of fietsen. Hierdoor houdt u uw meniscus gezond.

Een kniebrace biedt ondersteuning aan de knie en helpt bij het voorkomen van pijn en slijtage aan het kniegewricht. Met een kniebrace kunt u weer makkelijker bewegen tijdens het dagelijkse leven. Welke kniebrace het beste bij u past hangt af van verschillende factoren. Meer weten over de juiste brace voor u? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Ook kunt ut met meniscopathie bij een fysiotherapeut terecht. De fysiotherapeut begeleidt u tijdens het uitvoeren van stabiliserende, spierkrachtversterkende oefeningen.

Over Livit en Blessurewijzer

Wij  zijn Livit Orthopedie, marktleider op het gebied van orthopedische hulpmiddelen en advies in Nederland. Met 550 collega’ s zetten wij ons dagelijks in om mensen te ondersteunen bij hun mobiliteit. Iedereen bij Livit zet zich maximaal in om het leven van onze klanten een stukje beter te maken.

 

Logo Blessurewijzer vierkantOnze webshop Blessurewijzer.nl biedt de beste (product)oplossingen. Geselecteerd door zeer ervaren revalidatieartsen, orthopeden, orthopedisch adviseurs en fysiotherapeuten en in de praktijk bewezen door een grote groep dragers.

Kom langs bij Livit

Onze orthopedisch adviseurs kunnen u verder voorlichten over de behandelmogelijkheden voor uw klachten.

cta image

Maak een afspraak met een orthopedisch adviseur

Livit bevindt zich op meer dan 400 locaties in het land, dus er is altijd een locatie bij u in de buurt!

Afspraak maken