Meniscopathie

Meniscopathie houdt in dat er schade is aan de meniscus. Meniscopathie wordt niet door een ongeluk veroorzaakt. Het ontstaat simpelweg door slijtage aan de meniscus door langdurige overmatige belasting.

Het kraakbeen wordt langzaam dunner. Het kan uiteindelijk zo dun worden, dat de botten rechtstreeks over elkaar wrijven, waardoor ernstige pijnklachten ontstaan. 

Wat is meniscopathie?

Meniscopathie houdt in dat er schade is aan de meniscus. Meniscopathie wordt niet door een ongeluk veroorzaakt. Het ontstaat simpelweg door slijtage aan de meniscus door langdurige overmatige belasting. Het kraakbeen wordt langzaam dunner. Het kan uiteindelijk zo dun worden, dat de botten rechtstreeks over elkaar wrijven, waardoor ernstige pijnklachten ontstaan. 

Symptomen bij meniscopathie

Onderstaand ziet u de symptomen die optreden bij meniscopathie: 

  • Pijnklachten. 
  • Plots de knie niet meer kunnen buigen of strekken. 
  • Moeite met bewegen. 

Oorzaken van meniscopathie

Vanwege veroudering en langdurige overmatige belasting gaat de kwaliteit van de meniscus sterk achteruit. Het gaat slijten. De bovenstaande klachten nemen steeds meer toe naar mate de meniscus steeds meer slijt. Uiteindelijk kan het zo ver gaan dat er scheuren in de meniscus ontstaan. 

Behandeling bij meniscopathie

Meniscopathie is helaas niet te behandelen. Wel kunt u een aantal dingen doen om de klachten te verminderen. Zo kunt u bijvoorbeeld regelmatig bewegen, zoals wandelen of fietsen. Hierdoor houdt u uw meniscus gezond. 

Een kniebrace biedt ondersteuning aan de knie en helpt bij het voorkomen van pijn en slijtage aan het kniegewricht. Met een kniebrace kunt u weer makkelijker bewegen tijdens het dagelijkse leven. Welke kniebrace het beste bij u past hangt af van verschillende factoren. Meer weten over de juiste brace voor u? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. 

Ook kunt ut met meniscopathie bij een fysiotherapeut terecht. De fysiotherapeut begeleidt u tijdens het uitvoeren van stabiliserende, spierkrachtversterkende oefeningen. 

Welke producten kunnen helpen

Een kniebrace, ook wel orthese genoemd, wordt vaak ingezet bij meniscusklachten. Een orthese is namelijk een laagdrempelige manier om het kniegewricht te ontzien. Hierdoor kan u het gewricht wel blijven gebruiken, zonder dat het wordt overbelast. Uw Livit Ottobock Care-adviseur kan beoordelen welke kniebrace in uw situatie het meest geschikt is. Heeft u een extra kniebrace nodig, als reserve voor bijvoorbeeld tijdens het reizen? Deze verkopen wij voordelig via onze webshop Blessurewijzer.  


Een greep aan relevante hulpmiddelen

Een greep aan relevante hulpmiddelen
Kniebrace aanmeten
Naar kniebrace

Over Livit Ottobock Care

Wij zijn Livit Ottobock Care, marktleider op het gebied van orthopedische hulpmiddelen en advies in Nederland. Met 550 collega’ s zetten wij ons dagelijks in om mensen te ondersteunen bij hun mobiliteit. Iedereen bij Livit zet zich maximaal in om het leven van onze klanten een stukje beter te maken.

Chat met onze klantenservice

Over Blessurewijzer

Onze webshop Blessurewijzer.nl biedt de beste (product)oplossingen. Geselecteerd door zeer ervaren revalidatieartsen, orthopeden, orthopedisch adviseurs en fysiotherapeuten en in de praktijk bewezen door een grote groep dragers.

Naar Blessurewijzer
Gerelateerde aandoeningen:

Vind een Livit locatie bij u in de buurt

Met meer dan 154 locaties vindt u altijd een vestiging bij u in de buurt

Wordt uw behandeling door uw verzekering vergoed?

Selecteer uw verzekeraar om te kijken of u vergoed wordt