Antwoorden stellingen Therapeutisch Elastische Kousen

Test hieronder uw kennis over therapeutisch elastische kousen. Zijn deze stellingen waar of onwaar?

Antwoorden op stellingen

Test hieronder uw kennis over therapeutisch elastische kousen. Zijn deze stellingen waar of onwaar?

Stelling 1

Zwachtelen is bedoeld om oedeem te reduceren, kousen zijn bedoeld om te consolideren. Kousen kunnen alleen aangemeten worden op een oedeemvrij been.

Dit is waar

Stelling 2

Een vlakbrei kous (met naad) is anders gebreid dan een rondbrei kous. Een vlakbrei kous wordt ingezet bij de zwaardere oedemen en afwijkende vormen.

Dit is waar

Stelling 3

Het gebruik van crème, wasdroger, verwarming en wasverzachter gaat goed samen met een kous.

Dit is ONWAAR! Het gebruik van crème, wasdroger, verwarming en wasverzachter gaat niet goed samen met een kous; het materiaal gaat hiervan kapot. Vind hier de producthandleiding voor Steunkousen.

Stelling 4

Een klittenbandsysteem kan ingezet worden bij langdurig zwachtelen. Bij gebruik, langer dan 3 maanden, is er vergoeding vanuit de zorgverzekeraar.

Dit is waar

Stelling 5

Vanaf drukklasse 2 worden twee paar Therapeutisch Elastische Kousen vergoed door de zorgverzekering per 12 maanden.

Dit is waar. Wanneer de kousen beiderzijds worden voorgeschreven, heeft een patiënt recht op twee paar TEK, wanneer het een verwijzing betreft voor een TEK aan één zijde heeft de patiënt recht op twee stuks.

Stelling 6

Extra kousen of accessoires kunnen eenvoudig besteld worden via Steunkousen.nl.

Dit is waar. Steunkousen.nl is een webshop van Livit Ottobock Care. Hier kan een extra paar kousen, accessoires, of een aantrekhulp besteld worden via particuliere verkoop.

Stelling 7

Aantrekhulpmiddelen worden niet vergoed.

Dit is ONWAAR! Aantrekhulpmiddelen worden vergoed door de zorgverzekeraar wanneer een patiënt niet in staat is om een TEK zelfstandig aan of uit te trekken.

Trainingen op locatie

Livit Ottobock Care verzorgt gratis geaccrediteerde trainingen bij u op locatie. De inhoud van de training stemmen wij vooraf met u af. Tijdens de training gaan wij meer de diepte in over TEK en compressietherapie. Desgewenst kan de training aangevuld worden met een workshop zwachtelen en/of aan-/uittrekhulpmiddelen. Heeft u interesse in een fysieke training? Stuur ons een mail via zorgprofessionals@livit.nl

Stuur een mail