Een kniebrace bij artrose

Wat zijn de effecten van het dragen van een kniebrace bij artrose? We vroegen het aan onze klanten en zij spraken zich uit over hun ervaringen en de resultaten liegen er niet om! Lees het in ons e-book.

Knieartrose: kan een kniebrace helpen?

Artrose (osteoartritis) is een chronische toestand waarbij het kraakbeen in de gewrichten is beschadigd. Het komt het vaakst voor in de rug, handen, knieën en voeten. Ruim een miljoen Nederlanders hebben artrose in één of meerdere gewrichten. Bij artrose in de knie is de laag kraakbeen in de knieschijf dunner en onregelmatiger. Ook is het slijmvlies binnenin het gewricht chronisch ontstoken. Daardoor stoten de botten tegen elkaar wanneer u de knie beweegt en dit zorgt voor pijn en minder soepele bewegingen. Iedereen weet dat knieartrose je dagelijks functioneren ernstig kan belemmeren. En daar willen we maar wat graag vanaf!

Een kniebrace als aanvulling op de behandeling

Een brace, ook wel orthese genoemd, wordt vaak ingezet bij knieartroseklachten. Een orthese is namelijk een laagdrempelige manier om het kniegewricht te ontzien. Hierdoor kan u het gewricht wel blijven gebruiken, zonder dat het wordt overbelast. Uw Livit-adviseur kan beoordelen welke kniebrace in uw situatie het meest geschikt is. Bij milde knieartrose is een ondersteunende brace vaak voldoende. Indien de knieartrose geconcentreerd is aan de binnen/buitenzijde van de knie is een corrigerende kniebrace vaak meer geschikt. Deze zorgt voor een lichte standverandering waardoor uw knie gelijkmatiger belast wordt. De keuze voor een kniebrace is afhankelijk van verschillende factoren. Uw Livit-adviseur kan beoordelen welke kniebrace in uw situatie het meest geschikt is, maar u kan natuurlijk daarbij uw voorkeuren aangeven.

Minder pijn, meer bewegingsvrijheid

Wat zijn de effecten van het dragen van een kniebrace en draagt dat bij aan pijnverlichting en verbeterde bewegingsvrijheid? We vroegen het aan onze klanten. Zij spraken zich uit over hun ervaringen met het dragen van een kniebrace en de resultaten liegen er niet om! Bijna 60 procent van de dragers ervaart dagelijks minder pijn en bijna 65% ervaart een verbetering in het dagelijks functioneren.

Download het e-book gratis

Wilt u meer weten over het dragen van een kniebrace bij artrose en het effect daarvan op uw dagelijks leven? Download dan ons gratis e-book, waarin we alle achtergronden en onderzoeksresultaten voor u hebben gebundeld.

Naar het e-book