James van Engelen loopt de Vierdaagse

Opgeven is geen optie

James van Engelen loopt zijn twaalfde Vierdaagse met een prothese

 vierdaagse met een beenprotehsevierdaagse met een beenprotehse       

Wie voor de twaalfde keer de Vierdaagse uitloopt, mag trots zijn op zo’n mijlpaal. Voor James van Engelen (57) uit Heeswijk-Dinther is dit niet de enige reden waarom het volbrengen van de Nijmeegse wandeltocht een bijzondere gebeurtenis was. Hij loopt de zware route voor de zevende keer met een beenprothese. Een prestatie van formaat, helemaal omdat hij recent een reeks chemokuren heeft ondergaan. Een verhaal over doorzetten en positief blijven. ‘Opgeven is gewoon geen optie.’vierdaagse met een beenprotehse

Zelf noemt hij zijn elfde Vierdaagse een verhaal ‘met een lach en een traan’. Dat het grootste wandelevenement van de wereld voor James van Engelen dubbele gevoelens oplevert, is eigenlijk een understatement. Hij kijkt terug op een overwinning, want hij liep vorig jaar voor het elfde keer het loodzware parcours uit terwijl hij uitstel had gevraagd voor een reeks chemokuren, en de artsen niet onverdeeld gelukkig waren met zijn sportieve drive. Dit jaar is hij medisch gezond verklaard en staat wat dat betreft niets het volbrengen van deze tocht hem in de weg. Helaas zonder zijn vaste loopmaat, die om gezondheidsredenen niet mee kan lopen. “Ik ga hem enorm missen, maar opgeven is geen optie!” (deze is voor Eduard)

Sinds hij in 2006 zijn rechter onderbeen kwijtraakte door een vleesetende bacterie, wandelt hij met een prothese. Om dagelijks meer dan dertig kilometer te volbrengen, traint James het hele jaar door. Zijn schema werd regelmatig behoorlijk overhoop gegooid omdat hij chemokuren onderging tegen non-hodgkin (lymfeklierkanker), waar hij sinds 2012 ook nog tegen vecht. In overleg met zijn artsen waren de chemo’s uitgesteld tot na de Vierdaagse en nog geen week na de feestelijke afsluiting raapte hij de moed weer bij elkaar voor de zoveelste gang naar het ziekenhuis. “Mijn veerkracht is mijn redding. Maar ik geef eerlijk toe dat ik ook wel eens ongelofelijk chagrijnig ben, dus de triomf van de Vierdaagse kan ik goed gebruiken.” Relativerend: “Er gaan ook heel veel dingen goed hoor. Zo ben ik momenteel wonder boven wonder weer helemaal gezond verklaard!”

Bijkomen met een biertje

vierdaagse met een beenprotehse

De sportieve James loopt de tocht voor het KWF en het oncologiefonds van het Radboud UMC. (Sponsoren mag ook, via de “vierdaagse sponsorloop”). Met zijn wandelmaat Eduard Bouma beleefde hij in 2015 zowel euforische momenten als flinke tegenvallers. “. Na de tweede dag had ik een bloedblaar. Met het oog op de chemo’s en de kans op infectie werd me afgeraden door te lopen. Maar als het moet en er is niks ontstoken, ben ik lekker eigenwijs. Dus de blaar laten behandelen en de volgende dag weer vrolijk gestart en door.”

De intense solidariteit van de wandelaars, de uitgelaten feeststemming van het publiek en het mooie landschap onderweg is het afzien dubbel en dwars waard, stelt James. “De voldoening die je voelt als je aan het eind van de dag zit bij te komen met een biertje, doet alle ongemakken vergeten. De sfeer onderweg is echt fantastisch. De veteranen, roze woensdag en

alle toeschouwers die je een hart onder de riem steken, zoiets is met niks te vergelijken. Volgend jaar wil ik er ook gewoon weer bijzijn. Aan het materiaal en de begeleiding van mijn orthopedisch adviseur zal het niet liggen. We steken samen veel tijd in het goed afstellen van mijn prothese en daar valt of staat ook veel mee, letterlijk! “

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer