Worden mijn verbandschoenen vergoed?

Dit is verschillend per situatie, vraag uw adviseur of u in aanmerking komt voor vergoeding. Bij volledig op maat gemaakte verbandschoenen (VLOS) betaalt u een wettelijke eigen bijdrage.

Verbandschoenen

faq
Worden mijn verbandschoenen vergoed?

Dit is verschillend per situatie, vraag uw adviseur of u in aanmerking komt voor vergoeding. Bij volledig op maat gemaakte verbandschoenen (VLOS) betaalt u een wettelijke eigen bijdrage.

Wat is de levertijd van verbandschoenen?

Verbandschoenen (VLOS) leveren we meestal op verzoek van een specialist, met spoed bij een ziekenhuis of zorginstelling. Confectieverbandschoenen zijn over het algemeen op voorraad en anders zijn ze binnen enkele dagen te leveren

Hoe gaat het maatnemen in zijn werk?

Uw klachten worden uitvoerig besproken, daarna worden uw voeten nauwkeurig opgemeten. Verder maken we blauwdrukken van uw voeten en bekijken we uw looppatroon.

Wanneer kom ik in aanmerking voor nieuwe verbandschoenen?

U komt iedere 6 maanden in aanmerking voor een nieuw paar verbandschoenen. Dit geldt bij alle zorgverzekeraars.

Wat kunnen verbandschoenen voor mij betekenen?

verbandschoenen kunnen u helpen bij:

 • Beschermen van uw voeten
 • Versnellen van uw revalidatieproces na een operatie
 • Als u zwachtels of verband draagt (tijdelijk)
 • Vochtophopingen/oedeem (tijdelijk)
 • Hoe kan ik mijn verbandschoenen het beste onderhouden?

  De confectieverbandschoenen kunt u wassen in de wasmachine op 40 graden. Na het wassen laat u de schoenen drogen met bijgeleverde piepschuim vormen. Een wasvoorschrift vindt u in de doos.

  Veelgestelde vragen per categorie

  We krijgen regelmatig vragen over onze hulpmiddelen. Hieronder beantwoorden wij een aantal veelgestelde vragen per categorie.

  Steunkousen  in drukklasse 1 geven steun bij lichte problemen. Ook worden ze vaak preventief gebruikt om klachten helpen te voorkomen tijdens zwangerschap, bij een staand en/of zittend beroep en tijdens het reizen.
  Steunkousen voor milde klachten (drukklasse 1)
  Steunkousen in drukklasse 2, 3 en 4 worden Therapeutisch Elastische Kousen genoemd (TEK). Deze kousen hebben een therapeutische werking en worden voorgeschreven door uw arts of specialist. Deze kousen worden vergoed door de zorgverzekeraar.
  Therapeutisch Elastische Steunkousen (drukklasse 2,3 en 4)
  Sporten met een orthopedische voorziening. Bij Livit helpen we je graag om jouw drempel te verlagen of zelfs helemaal weg te nemen. Er zijn namelijk heel veel mogelijkheden om te kunnen sporten. Lees meer.
  Sporten
  Bekijk de algemene vragen over Livit
  Algemeen
  In 3 stappen uw steunzolen bestellen, zonder dat u bij Livit op locatie langs hoeft te komen? Dat kan eenvoudig en snel via de Livit Online Service. Wij maken uw steunzolen voor u op maat, op basis van de (technische) gegevens die bij ons bekend zijn. Bekijk de vragen over online service steunzolen.
  Online Service Steunzolen
  In 3 stappen uw vervangende nieuwe kousen online bestellen, zonder dat u bij Livit op locatie langs hoeft te komen? Dat kan eenvoudig en snel via de Livit Online Service. Bekijk de vragen over Online Service voor steunkousen.
  Online Service Steunkousen
  In 3 stappen uw vervangende hulpmiddel bestellen, zonder dat u daarvoor uw huis uit moet? Dat kan eenvoudig en snel via de Livit Online Service. Bekijk de vragen over online service voor confectie orthesen hieronder.
  Online Service Orthesen en Braces
  In 3 stappen uw vervangende enkel voet orthese bestellen, zonder dat u daarvoor uw huis uit moet? Dat kan eenvoudig en snel via de Livit Online Service. Bekijk de vragen over Online Service voor Maatwerk Orthesen.
  Online Service Maatwerk Orthesen
  Steunkousen zijn kousen voor je armen of benen die door druk van buitenaf ervoor zorgen dat het bloed door je bloedvaten beter kan stromen en overtollig vocht afgedreven kan worden. Bekijk de meest gestelde vragen over steunkousen.
  Steunkousen
  Bij Livit kunt u terecht voor orthopedische schoenen voor dames, heren en kinderen. Onze orthopedische schoenen kunnen helpen bij een breed scala aan voetklachten, enkelklachten en heup- en rugklachten. Bekijk de meest gestelde vragen over schoenen.
  Schoenen
  Een orthese kan bij veel klachten worden ingezet. Behalve aan de werking besteden wij ook veel aandacht aan het uiterlijk van onze orthesen. Onze deskundige en ervaren orthopedisch adviseurs denken graag met u mee om tot de beste oplossing te komen. Bekijk de meest gestelde vragen over orthesen en braces.
  Orthesen
  Iedereen heeft een andere anatomie, maar ook een andere levensstijl en andere wensen. Een prothese wordt daarom speciaal voor u op maat gemaakt. Het aanmeten gebeurt altijd in overleg met u, uw revalidatiearts, uw orthopedisch adviseur en fysiotherapeut. Zo weet u zeker dat u de prothese krijgt die het beste bij u past. Bekijk de meest gestelde vragen over prothesen.
  Prothesen
  Bekijk de vragen over Orteam evo Tatum
  Orteam evo Tatum
  Bekijk de vragen over steunzolen
  Steunzolen
  Bekijk de vragen over badschoenen
  Badschoenen
  Bekijk de vragen over orthopedische pantoffels
  Pantoffels
  Bekijk de vragen over aanpassingen aan confectieschoenen
  Aanpassing aan confectieschoenen
  Bekijk de vragen over osseointegratie
  Osseointegratie
  Bekijk de vragen van werkgevers over veiligheidsschoenen
  Veiligheidsschoenen voor werkgevers
  Bekijk de vragen van werknemers over veiligheidsschoenen
  Veiligheidsschoenen voor werknemers
  Lees over onze oplossingen voor veiligheidsschoenen en steunzolen
  Uitleg veiligheidsschoenen

  Goede redenen om bij Livit langs te komen

  afbeelding

  Klanttevredenheid

  Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

  afbeelding

  Altijd dichtbij

  Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

  afbeelding

  We staan voor u klaar

  Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

  afbeelding

  Persoonlijk en op maat

  Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

  afbeelding

  Innovatie

  We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

  afbeelding

  Goed geregeld

  Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

  illustratie

  Afspraak maken

  Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

  Afspraak maken
  illustratie

  Klantenservice

  Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

  Klantenservice
  illustratie

  Innovatie

  Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

  Lees meer