Podotherapeut Tara screende afgelopen weekend als vrijwilliger vele sportvoeten tijdens de Special Olympics 2018 in Groenlo.

Aan dit internationale sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking namen ruim 2.500 mensen uit verschillende landen deel aan 21 verschillende takken van sport. Iedereen mag meedoen en kan winnen, waarmee de organisatie wil bijdragen aan een inclusieve samenleving.

Om te kunnen participeren in de maatschappij en te kunnen sporten is een goed gehoor, zicht en een goede fysieke gesteldheid van essentieel belang. Tara zet zich daar als vrijwilliger voor in en maakt deel uit van de het programma-onderdeel Healthy Athletes, dat de sporters tijdens Special Olympics evenementen op verschillende gezondheidsaspecten onderzoekt en adviezen meegeeft. Maar liefst 170 ervaren specialisten, zoals bewegingswetenschappers, tandartsen, KNO artsen, fysiotherapeuten en podotherapeuten voeren de diverse testen uit bij de deelnemende sporters.

Tara: ‘Dit soort evenementen geven mij altijd enorm veel energie. De atleten die je onderzoekt zijn enorm divers, maar allemaal vrolijk en gemotiveerd! Soms is het advies alleen het recht knippen van de nagels, maar soms ook acuut, als het gevolg van een trauma wat eerder die dag heeft plaats gevonden.’

 

Over twee jaar, als het evenement op een andere locatie in Nederland wordt georganiseerd, is  onze Tara zeker weer van de partij en maakt ook dan weer mobiliteit mogelijk voor wie dit niet (meer) vanzelfsprekend is.

Terug naar overzicht

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer