Specialisme uitgelicht: armprothesen

Bij Livit hebben we zeven specialistische adviseurs groepen; orthopedisch adviseurs die zich hebben toegelegd op een bepaalde richting binnen de orthopedie. Armprothese specialist Raymon Wijman (Livit locatie Erasmus MC) legt uit wat de armprothesiologie voor hem zo bijzonder maakt. 

Raymon: “Ik ben opgeleid tot Orthopedisch Technicus op de Dutch HealthTec Academy, aangevuld met de nodige cursussen en opleidingen specifiek voor de armprothesiologie. Inmiddels werk ik ruim 12 jaar bij Livit, maak ik deel uit van het Extrah-team (expertiseteam in het Erasmus Medisch Centrum op dit gebied) en ben ik vanaf de oprichting betrokken bij de WAPA (Werkgroep Amputatie en Prothesiologie Arm).”

Ontelbare mogelijkheden en toepassingen

Hij vervolgt: “De combinatie van zorg en techniek in de orthopedie zijn voor mij de perfecte ingrediënten voor een uitdagende en mooie baan. De armprothesiologie in het bijzonder is uitgegroeid tot mijn passie, onder andere omdat de mogelijkheden in dit vakgebied eindeloos zijn. Alleen al in de afgelopen 5 jaar zijn er meer dan 5 totaal verschillende multi-articulerende handen op de markt gekomen. Dit blijft maar doorgaan en ik kijk nu al uit naar wat de toekomst op dat gebied zal brengen.”

Ook op het gebied van materiaal en productie zijn vele ontwikkelingen gaande. De sculptuurtechniek voor levensechte protheses heeft Livit zelf in huis en de toepassingsmogelijkheden daarvan worden met de dag groter. Daarnaast zijn we het carbon materiaal (ofwel koolstof) aan het testen en inzetten in een steeds bredere productenrange.

Bovendien zal in de nabije toekomst de manier om myo-elektrische armprothese aan te sturen aanzienlijk verbeteren en verfijnen. Denk aan TMR (Targeted Musle Reinnervation) en patroonherkenning. Daarmee wordt het mogelijk om een armprothese snel en natuurlijk aan te sturen.

 livit-raymon-danny-foto

Danny klust weer met zijn passieve armprothese

Raymon: “In het Extrah-team zien we alle type klanten en krijgen we alle denkbare hulpvragen. Ik help deze klanten samen met de arts en ergotherapeut; samen bepalen we het behandelplan. Deze nauwe samenwerking komt de klant en het uiteindelijke resultaat ten goede.”

Een product dat de spotlights verdiend is de lichaamsbekrachtigde/passieve/sport armprothese. Dit is een armprothese met een heel specifiek en functioneel doel. Niet gemaakt om eruit te zien als een echte arm en ook niet vol met elektronica. Het kunnen protheses zijn die worden gebruikt als ‘gereedschap’.

Raymon: “Een mooi voorbeeld is de prothese van Danny, een wijze knul van 7 die weet wat hij wil. Hij is geboren met een kortere arm en kwam bij ons met een duidelijke hulpvraag. Hij wilde met zijn beiden handen kunnen klussen en met het buitenspelen kon hij soms ook wel wat ‘hulp’ gebruiken. Hij klust graag met zijn vader en het vasthouden van spijkers tijdens het huttenbouwen ging niet. Ook een kruiwagen was moeilijk te tillen voor hem.

We zijn hier met het Extrah- team ingedoken en uiteindelijk hebben we samen met Danny en zijn ouders gekozen voor een koker met twee uitwisselbare hulpstukken. De prothese zit geklemd achter zijn handje en daardoor blijft de elleboog helemaal vrij. Dit geeft Danny veel bewegingsvrijheid en zijn arm meer functionaliteit. Zijn arm kan volledig buigen en strekken en ook is er rotatie in zijn onderarm mogelijk. De prothesekoker is afgewerkt met een stoere traanplaatprint waar we het ‘KnolPower’ logo in hebben meegegoten. Dat is het logo van de beroemde vlogger Enzo Knol, van wie Danny een grote fan is.

Vrij leven

Ik wil me binnen mijn vakgebied hardmaken voor het vinden van de juiste oplossing voor al mijn klanten. Het gaat om maatwerk dat precies aansluit bij de verwachtingen van mijn klanten. Zij willen professioneel en ook persoonlijk geholpen worden, zonder teveel gedoe en uiteindelijk zo vrij mogelijk leven. Bij Livit krijg ik de ruimte en de mogelijkheid om dat te doen, elke dag weer! En dat Danny nu bijvoorbeeld weer lekker in de tuin kan spelen en klussen is voor mij de grootste beloning in mijn werk!” besluit Raymon.

Meer weten over armprothesiologie binnen Livit?
U kunt ons mailen naar informatie@livit.nl 

Livit-Danny

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer