De duim is essentieel voor de grijpfunctie van de hand. Patiënten met hypermobiliteit
ondervinden dit dagelijks aan den lijve. Hoe anders is dat, nu er een zilverorthese is ontwikkeld die niet de overstrekking van één, maar van beide duimgewrichten afremt?

Verbeterde duimfunctie en minder pijn

De nieuwe – nog naamloze – zilverorthese is ontwikkeld in het Maasstad ziekenhuis door ergotherapeut Susanne Verheijden en orthopedisch adviseur Michel Klerks. De vraag naar een orthese die beide duimgewrichten afremt, kwam van een jonge vrouw met hypermobiliteit. Ze wil graag een oplossing voor het overstrekken van beide duimgewrichten. Kunnen jullie zoiets maken? Na verschillende prototypes testen en bijschaven werd het eerste exemplaar gepresenteerd. En – alsof het zo moest zijn – was de maat én de functie in één keer goed. De patiënt heeft een groot deel van de duimfunctie terug en ervaart minder pijn.

Productnaam

Ergotherapeut Verheijden en orthopedisch adviseur Klerks zijn razend enthousiast. Door hun uitvinding is een structurele oplossing ontwikkeld voor mensen met hypermobiliteit. De nieuwe zilverorthese is een beschermd model en is exclusief verkrijgbaar bij Livit. Een naam voor de orthese wordt nog bedacht. ‘Dit is zo uniek dat ik m’n naam eraan zou willen verbinden’, verklapt ergotherapeut Verheijden alvast.

Terug naar overzicht

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer