Met genoegen informeren wij u erover dat Ottobock de Nederlandse patiëntenzorg voor orthopedische hulpmiddelen aansluit op haar wereldwijde netwerk door de aankoop van Livit Orthopedie. Livit blijft bestaan als zelfstandig onderdeel van Ottobock. Wij blijven dezelfde kwaliteit en zorg voor onze klanten bieden die u van ons gewend bent.

Persbericht

Livit Orthopedie krijgt met Ottobock een nieuwe aandeelhouder met wereldwijd netwerk voor orthopedische hulpmiddelen

Het internationaal opererende medisch-technologische bedrijf Ottobock vergroot zijn dekkingsgebied in Europa door de voorgenomen aankoop van Livit Orthopedie, de toonaangevende Nederlandse zorgaanbieder van orthopedische hulpmiddelen. Livit – marktleider op het gebied van orthopedische hulpmiddelen met een landelijk netwerk van 50 care centers – versterkt met de nieuwe aandeelhouder zijn positie met internationale kennis, ervaring en innovatiekracht.

De voorgenomen overname werd gisteren (9 februari 2022) getekend door Ottobock en HAL Investments, tot dusver de eigenaar van Livit. De definitieve transactie is nog onder voorwaarde van goedkeuring van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Naar verwachting zal deze procedure binnen enkele maanden afgerond worden.

Krachtenbundeling ten behoeve van verbetering levenskwaliteit

‘Bij Ottobock weten we dat het succes van een therapie gebaseerd is op de kwaliteit van de behandeling. Door ons netwerk van patiëntenzorg uit te breiden met Livit, krijgen we de mogelijkheid om kwalitatief hoogwaardige producten en de best mogelijke behandeling onder één dak te bundelen om vanuit die krachtige combinatie dichter bij onze eindgebruikers te zijn en de kwaliteit van orthopedische hulpmiddelenzorg nog verder te verbeteren’, aldus Philipp Schulte-Noelle, CEO van Ottobock. ‘Het is te aan de expertise en positie van Livit als lokale marktleider te danken dat wij straks nog meer mensen kunnen helpen bij het verkrijgen, terugwinnen of verbeteren van hun bewegingsvrijheid’.

Het huidige managementteam van Livit blijft ongewijzigd en zal nauw gaan samenwerken met andere onderdelen van Ottobock die zich op directe patiëntenzorg richten. ‘Wij zijn ervan overtuigd dat we met Ottobock de perfecte partner voor ons bedrijf hebben gevonden om onze klanten nog beter te kunnen ondersteunen bij hun mobiliteit en verheugen ons enorm op de samenwerking,’ aldus Jan Willem van der Windt, die sinds 2016 leiding geeft aan het in 1926 opgerichte bedrijf. ‘De markt van orthopedische hulpmiddelenzorg is in transitie. Digitalisering en nieuwe technologieën nemen een vlucht en wet- en regelgeving stellen steeds strengere eisen. Zorg moet doelmatig, laagdrempelig en betaalbaar zijn. Deze en andere trends en ontwikkelingen vragen van ons vakgebied professionalisering, modernisering en verduurzaming. Livit zal zich als onderdeel van het Europese netwerk van Ottobock verder kunnen ontwikkelen. Alleen door het delen en bundelen van kennis en expertise ontstaat vooruitgang in beweging. En daar geloven wij in.’

Over Ottobock

Ottobock, opgericht in 1919, is een wereldwijd opereren d medisch- technologisch familiebedrijf met meer dan 8.000 werknemers in meer dan 60 landen. Ottobock ontwikkelt ‘draagbare menselijke bionica’: medisch- technologische producten op het gebied van prothesen, orthesen en menselijke mobiliteit (rolstoelen, revalidatieoplossingen) voor mensen met beperkte mobiliteit. Daarnaast heeft Ottobock wereldwijd het grootste netwerk van orthopedische werkplaatsen van waaruit orthopedische hulpmiddelenzorg wordt verleend. De organisatie behaalde in 2020 wereldwijd een omzet van meer dan 1 miljard Euro. Tot op heden had Ottobock nog geen netwerk binnen de Nederlandse orthopedische hulpmiddelenzorg; met de aankoop van Livit Orthopedie wordt de Nederlandse markt met een internationaal netwerk van orthopedische hulpmiddelenzorg verbonden.

Over Livit

Livit heeft 50 care centers en enkele honderden servicepunten en spreekuurlocaties door heel Nederland. Deze specialist in moderne orthopedietechniek werkt samen met zorgprofessionals van ziekenhuizen en instellingen om haar klanten maximaal te ondersteunen bij hun bewegingsvrijheid. Livit heeft in de afgelopen jaren bewezen dat toepassing van robotica en 3D-printen in de orthopedische hulpmiddelenzorg een essentiële technologische toepassing is om de uitdagingen in de zorgverlening het hoofd te bieden en de kwaliteit van dienstverlening te vergroten. Livit behaalde het afgelopen jaar een omzet van ruim 46 miljoen euro.

Terug naar overzicht

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer