Liliane Fonds Actie

Livit en het Liliane Fonds - omdat iedereen recht heeft op vrij bewegen.

Livit en het Liliane Fonds slaan handen ineen voor kinderen met een functiebeperking in Rwanda.

Help je mee?

In Rwanda hebben 10.000 kinderen en volwassenen een prothese of orthese nodig. Deze hulpmiddelen zijn voor veel mensen in het land onbetaalbaar. Daar komt bij dat op veel plekken in Rwanda nog verouderde technieken gebruikt worden om prothesen te maken. Hierdoor sluiten protheses niet goed aan en veroorzaken ze wondjes en ontstekingen.

Gewoon weer mee kunnen doen

Het is moeilijk om mee te komen in het dagelijkse leven in Rwanda als je een fysieke beperking hebt. Naast fysieke drempels, zoals ontoegankelijke scholen zijn er ook sociale drempels; er heersen vooroordelen en taboes rondom mensen met een handicap. Goed kunnen bewegen maakt dan een wereld verschil. Een prothese zorgt ervoor dat je als kind mee kunt spelen met je vriendjes, naar school kunt en later als volwassene deel kunt nemen aan de arbeidsmarkt.

Samenwerken voor meer mobiliteit

Livit vindt dat iedereen recht heeft om vrij te bewegen en te leven en daarom zetten wij ons sinds het najaar 2019 samen met het Liliane Fonds in om de orthopedische hulpmiddelenzorg in Rwanda structureel te verbeteren. Hiermee willen wij er samen voor zorgen dat meer kinderen met een functiebeperking met betere orthopedische hulpmiddelen weer mee kunnen doen met het leven. En jij kunt ons daarbij helpen!

Wat doen we precies?

We ondersteunen een orthopedische werkplaats in Gatagara met professionaliseren en ontwikkelen samen met de universiteit van Kigali een opleidingsprogramma voor orthopedisch instrumentmaker. Concreet werken we aan de volgende stappen:

  • Het opzetten een transportlijn op voor het leveren van halffabricaten voor de lokale werkplaats, zoals onderdelen voor prothesen.
  • Het introduceren van een nieuwe techniek om prothesekokers te maken
  • Het uitwerken van het opleidingsprogramma voor orthopedisch instrumentmakers

Help je mee?

Sta jij achter onze missie en wil je het project steunen? Klik hier en kies welk bedrag je eenmalig wilt geven of scan de QR-code.

Meer weten over ons project en de MVO visie van Livit?

Onze visie op MVO

Lees over onze visie op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Lees meer

Whitepaper

Meer over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in onze whitepaper.

Lees meer

Nieuwsbrief

Lees meer in onze MVO nieuwsbrief

Lees meer

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer