‘Steunzolen zijn een minimale aanpassing met maximaal resultaat’

Sinds ik steunzolen draag heb ik mijn leven terug. Ik heb drie jaar lang last van mijn voeten en tenen gehad. Ik dacht aan ouderdom als oorzaak, maar vond dat ik op mijn vijftigste fitter moest zijn dan ik me voelde. Toen ik de steunzolen voor het eerst droeg hadden ze een bijna magische uitwerking. Binnen een paar uur waren de ergste teenklachten weg. Later verdwenen alle klachten die me drie jaar lang teisterden.

Twee weten meer dan één

Op mijn 47e kreeg ik last van voetklachten. Kleine pijntjes aan m’n voetzolen tijdens het lopen. Ik liep ermee door, want ik ben niet zo’n dokter-loper. Wat begon bij m’n voeten kreeg gevolg in m’n enkels, knieën tot m’n heupen aan toe. Ik werd er tureluurs van. Ik had een weekend nodig om bij te komen van de werkweek. Een collega en een kennis vertelden onafhankelijk van elkaar over de oplossingen die Livit biedt. ‘Nou, als twee mensen het onafhankelijk zeggen wil ik het wel proberen’, dacht ik. Mijn voeten bleken niet goed af te wikkelen en ik had extra steun aan de binnenzijde van m’n voeten nodig. De steunzolen helpen daar perfect bij; binnen enkele uren had ik minder last van pijntjes.

Sport in de natuur

Bij mij in de buurt is een prachtig stukje natuur. Als ik de deur uitloop wandel ik zo een groot park in. Er ligt een weg door het park dat vanaf mijn voordeur precies 5 km lang is. Je kan er heerlijk wandelen, en als sportliefhebber ren ik er graag een rondje. Op de afgelopen drie jaar na dan; want dat ging niet meer. Door de steunzolen heb ik weer menig rondje gewandeld en ik heb inmiddels ook m’n eerste hardloopsessie erop zitten. Dat was nog even wennen, maar dat het weer kan maakt me supergelukkig.

Stiekem met de steekwagen

Ik werk als procesoperator bij een waterzuiveringsbedrijf. Ik heb persoonlijk contact met alle afdelingen. Die liggen verspreid door het bedrijf, waardoor ik dagelijks flinke afstanden loop. Soms wel 10 km per dag las ik op de stappenteller af. Doordat ik slecht begon te lopen nam ik vaker de lift. En voor een pakketje dat ik normaal in m’n handen droeg gebruikte ik een steekwagen – hoefde ik dat pakketje niet te tillen. Achteraf zie ik dit als symptoombestrijding, want zo kon het natuurlijk niet verder. Nu loop ik weer het hele bedrijf door. Lachend welteverstaan, want ik ben veel vrolijker nu ik geen pijn meer heb. Het werkt heel verlichtend. Steunzolen zijn een kleine aanpassing met maximaal resultaat.

Drie keer de Sacre Coeur-trap op

Ik ben dol op stedentrips. De stad verkennen, een nieuwe cultuur ontdekken en lekker eten en drinken. Het is heerlijk om daar weer volop van te genieten. Ik herinner me een weekend in Parijs. We stonden bij de Sacre Coeur. Ken je die, met al die trappen? Wat een beklimming. Ik was dolblij toen ik boven was. Tegenwoordig kan ik me niet voorstellen dat ik tegen zo’n trap opzie. Ik zou ‘m nu wel drie keer op kunnen!

Ervaringen van andere gebruikers

‘Scootmobiel? Nee joh, ik loop zelf’

Ik heb een deugniet van een kleinzoon: Hij stak z’n kleine voeten laatst zo in m’n orthopedische schoenen. Dat was één van de weinige momenten dat ik ze niet droeg, want ik heb ze bijna altijd aan. Met de schoenen kan ik weer wandelen. Dat is voor mij al heel wat, want ik heb ook twee nieuwe knieën. Voor de toekomst heb ik een doel gesteld; een half uur wandelen in het park bij mij in mijn buurt. Als het even kan met die kleine erbij.

Anneke Otten
Gebruiker van Livit semi-orthopedische schoenen (OSB)

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer