‘Scootmobiel? Nee joh, ik loop zelf’

Ik heb een deugniet van een kleinzoon: Hij stak z’n kleine voeten laatst zo in m’n orthopedische schoenen. Dat was één van de weinige momenten dat ik ze niet droeg, want ik heb ze bijna altijd aan. Met de schoenen kan ik weer wandelen. Dat is voor mij al heel wat, want ik heb ook twee nieuwe knieën. Voor de toekomst heb ik een doel gesteld; een half uur wandelen in het park bij mij in mijn buurt. Als het even kan met die kleine erbij.

Instabiel staan

Als gevolg van artrose (onvoldoende of beschadigd kraakbeen in gewrichten, red.) heb ik in 2012 en 2013, op m’n zestigste, nieuwe knieën gekregen. Sinds die tijd is het extra belangrijk dat mijn knieën in de juiste stand staan. Om stevig te staan draag ik orthopedische schoenen. Daardoor zak ik niet door m’n knieën heen en is de kans op vallen het kleinst.  Dat geeft me zekerheid waardoor ik weer durf te bewegen.

Scootmobiel blijft thuis

De schoenen zijn precies wat ik nodig heb. Ik heb twee paar, één in jeansstof en een bruin paar. Ik had nooit gedacht dat ze zo mooi zouden zijn. En ze passen bijna overal bij. Ik draag ze 364 dagen per jaar. Die ene dag dat ik ze niet draag, is het Eerste Kerstdag en draag ik een paar hakken onder mijn jurk. Laatst ging ik naar een barbecue. Ik werd door mijn dochter opgehaald. Ze stelde voor de scootmobiel mee te nemen om het stukje van de parkeerplaats naar de barbecue te lopen. ‘Ben je mal, zei ik. Dat loop ik gewoon’.

Sterk in schoenen

Door m’n nieuwe knieën kreeg mijn zelfvertrouwen een knauw. Ik voelde me onzeker en ben een paar keer gevallen. Soms mijn eigen schuld, hoor. Toen kwam mijn kleinzoon binnen en kwam ik te snel van de bank omhoog, want ik wilde die kleine graag in mijn armen sluiten. De andere keer kwam het door mijn onzekerheid bij het bewegen. Daarom is het zo fijn dat ik nu twee paar schoenen heb die me zelfvertrouwen geven. Ik geloof niet dat er iemand op de wereld is die letterlijk en figuurlijk zo stevig in een paar schoenen staat als ik.

Twee vliegen in een klap

Lopen gaat me steeds makkelijker af. Ik ga er nog geen uren op uit, maar kleine stukjes wandelen met de buurvrouw of mijn kleinzoon zijn weer mogelijk. De buurvrouw zei laatst nog: ‘Ik zie aan je houding dat je beter loopt’. Ik vind het zo fijn om weer buiten te komen. Mijn therapeut zegt dat het goed voor me is om veel te bewegen. Daarom heb ik mezelf als doel gesteld een wandeling te kunnen maken van minimaal een half uur. Wat mij betreft vang ik twee vliegen in een klap en oefen ik samen met m’n kleinzoon om dat half uur te halen. Hij en ik beide in onze eigen schoenen.

Ervaringen van andere gebruikers

‘Steunzolen zijn een minimale aanpassing met maximaal resultaat’

Sinds ik steunzolen draag heb ik mijn leven terug. Ik heb drie jaar lang last van mijn voeten en tenen gehad. Ik dacht aan ouderdom als oorzaak, maar vond dat ik op mijn vijftigste fitter moest zijn dan ik me voelde. Toen ik de steunzolen voor het eerst droeg hadden ze een bijna magische uitwerking. Binnen een paar uur waren de ergste teenklachten weg. Later verdwenen alle klachten die me drie jaar lang teisterden.

Rene van Mook
Gebruiker van Livit steunzolen

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer