‘Met de schoenen kan ik m’n hondje weer uitlaten’

De orthopedische proefschoenen brengen een zee aan verlichting. Voor het eerst sinds lange tijd kan ik weer een hele dag lopen. Ik draag de proefschoenen alleen onder een lange broek. Maar als mijn orthopedische confectieschoenen straks klaar zijn, doe ik ze lekker onder een korte broek aan.

Acht maanden met voetbreuk gelopen

Ik heb polyneuropathie (op meerdere plekken zenuwproblemen, red.). Daardoor heb ik problemen met m’n zenuwen. In mijn geval in m’n voet. Het zorgt ervoor dat mijn voet gevoelloos is. Ik kreeg op een gegeven moment huiduitslag op m’n rechtervoet. Daar ben ik voor naar het ziekenhuis gegaan. De doktoren behandelden het met zwachtels, uiteindelijk zelfs drie keer per week. Het hielp niet. De klachten werden erger toen de huiduitslag wondjes werden. Die gingen ontsteken waardoor er osteomyelitis (botinfectie, red.) in mijn voet optrad. Het gevolg daarvan waren gebroken middenvoetsbeentjes. Daar heb ik acht maanden mee rondgelopen; ik had immers geen gevoel in mijn voeten. De arts adviseerde dat ik mijn voet liet amputeren. ‘Dat nooit, dacht ik’, en ging actief op zoek naar een betere oplossing. Een andere arts raadde orthopedische schoenen aan. Dat heb ik meteen geprobeerd.

Zelfstandig ondernemer

Mijn wereld ziet er nu compleet anders uit. Ik heb proefschoenen gekregen en loop er zo een hele dag op. Ik kan naar de supermarkt, naar het plein, naar het café. Dat gaat ineens weer. Ik ben nog aan het herstellen, maar ik kan niet wachten om weer aan het werk te zijn. Lekker de deur uit ‘s ochtends en heel de dag bezig zijn. Ik ben zelfstandig ondernemer, als zonneweringsspecialist. En ramen, die zitten niet alleen op de begane grond. Voor de hoge ramen zal ik hulp nodig hebben. Misschien huur ik daar een freelancer voor in. Zo kan ik mijn diensten blijven aanbieden.

Hondje

Ik heb geen moment getwijfeld om de orthopedische schoenen te proberen. Mijn beste advies aan anderen is het hulpmiddel gewoon een paar dagen te proberen. Dan weet je wat het voor jou kan doen. Doordat ik de schoenen ben gaan dragen kan ik mijn hondje weer zelf uitlaten. Heerlijk is dat. Hup, zo naar buiten en het park in met de hond. Klinkt eenvoudig? Misschien wel, maar voor mij is het een hele vooruitgang. Ik ben blij dat ik weer ‘gewoon’ kan bewegen.

Winnen verleer je niet

Ik ben dol op biljarten. Toen ik niet goed ter been was, haalden mijn vrienden me op en namen me mee naar het biljartcafé. Dat was erg gezellig. Maar meedoen kon ik niet, ik keek toe vanaf de barkruk. Sinds ik orthopedische schoenen draag hebben ze er weer een geduchte concurrent bij. De eindstand van het eerste potje? Gewonnen natuurlijk! Winnen verleer je niet, haha.

 

Ervaringen van andere gebruikers

‘Steunzolen zijn een minimale aanpassing met maximaal resultaat’

Sinds ik steunzolen draag heb ik mijn leven terug. Ik heb drie jaar lang last van mijn voeten en tenen gehad. Ik dacht aan ouderdom als oorzaak, maar vond dat ik op mijn vijftigste fitter moest zijn dan ik me voelde. Toen ik de steunzolen voor het eerst droeg hadden ze een bijna magische uitwerking. Binnen een paar uur waren de ergste teenklachten weg. Later verdwenen alle klachten die me drie jaar lang teisterden.

Rene van Mook
Gebruiker van Livit steunzolen

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer