'Met de enkel-voetorthese ben ik weer zelfredzaam'

Door een viervoudig herseninfarct ben ik halfzijdig verlamd geraakt. Dat zette m’n leven op z’n kop. Dankzij een intensieve revalidatie en de enkel-voetorthese kan ik nu weer zo’n anderhalve kilometer lopen. Ik ben heel blij dat ik weer mobiel ben. M’n doel voor 2017 is om voor de twaalfde keer naar New York te gaan.

Herseninfarct

Op 19 januari 2016 ging het mis. Ik deed nog snel even de afwas, voordat ik naar m’n werk zou gaan. M’n vrouw was naar de sportschool. Er viel iets op de grond dat ik oppakte. Maar daarvan ben ik niet meer omhooggekomen. Ik merkte dat het niet goed was en belde naar de sportschool. Meer dan wat gebrabbel kon ik niet uitbrengen. De sportschoolmedewerker herkende gelukkig m’n stem en belde 112 en stuurde m’n vrouw naar huis. Die kwamen tegelijk aan en binnen één uur lag ik in het ziekenhuis. Daar heb ik nog drie kleine herseninfarcten gehad, waarvan de derde fataal bleek. Door die raakte ik halfzijdig verlamd aan de linkerkant.

Planklopen

De revalidatie was intensief, maar ik ben weer volledig zelfredzaam. Ik ga zelfstandig naar de supermarkt, de stad in en ben inmiddels ook weer in de sportschool te vinden. Met behulp van de fysiotherapeut en medewerkers sport ik weer voorzichtig. M’n beenorthese is daarbij essentieel, want zonder klapt m’n knie dubbel en kan ik niet lopen.
De vooruitgang is ook goed te merken als we met vrienden gaan eten bij ons favoriete restaurant. Dat is op een boot en je gaat naar binnen via een loopplank. Na het infarct kon ik dat niet meer en hielpen vrienden me over de plank te komen. De laatste keer dat we er gingen eten ben ik – met pijn en moeite weliswaar – zelfstandig de loopplank over gelopen.

The Big Apple

In 2017 wil ik voor de twaalfde keer naar New York. Dat vind ik een wereldstad die even vermoeiend is als energie geeft. De laatste keer gingen we met vrienden en huurden we samen een huis in Brooklyn. Het zal deze keer anders worden dan toen, want de stad is groot en je doet er veel te voet. Ik zit te denken aan een combinatie van lopen en delen met een rolstoel doen. Ik heb gelukkig een omgeving die me overal bij helpt, dus ik heb goede hoop weer die kant op te gaan.

Vrienden voor het leven

Mijn beste advies aan mensen die met een herseninfarct te maken krijgen is: positief zijn. Koester de vooruitgang die je boekt en kijk alleen achterom zodat je ziet welke progressie je hebt geboekt. Het is belangrijk om te zien wat je wel weer kan, in plaats wat je niet meer kan. In het revalidatiecentrum waren we daarin erg ondersteunend naar elkaar. Ik heb daar ook een aantal vriendschappen gesloten. Je begrijpt elkaar goed, want je weet wat er in elkaars hoofd omgaat. Met één vriend en zijn vrouw hebben mijn vrouw en ik laatst geluncht. Dat was erg leuk en ook fijn. Ik merk dat het waardevolle vriendschappen zijn geworden.

Ervaringen van andere gebruikers

‘De beenspalk is naar Tatum vernoemd’

Mijn zesjarige dochter Tatum draagt sinds haar derde een beenspalk. En niet zomaar één, want de spalk - Orteam evo Tatum - is naar haar vernoemd. Tatum heeft cerebrale parese (hersenbeschadiging met bewegingsstoornis als gevolg, red.) waardoor haar linker lichaamshelft spastisch is verlamd. De beenspalk geeft haar bewegingsvrijheid terug. Nu doet ze regelmatig mee met gym en is ze zelfs met theater bezig.

Tatum
Gebruiker van Livit Orteam® evo Tatum

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer