'Meer quality time met m’n kleinkinderen'

Sinds ik de siliconen pols-handorthese draag, heb ik minder last van m’n reuma en de orthese zelf is veel praktischer. Neem alleen al het verschil met water. De siliconen orthese mag nat worden, terwijl het met de badstoffen variant altijd opletten was. Daardoor voel ik me minder beperkt. Een ander voordeel is dat ik minder pijn ervaar. Dat komt de quality time met m’n kleinkinderen ten goede.

Reuma

In 2004 werd bij mij reuma gediagnosticeerd. Het zit in m’n linkerhand ter hoogte van m’n duimmuis. Als gevolg van de reuma is daar een bult ontstaan. Via mijn reumaloog kreeg ik een badstoffen polshandorthese. Daar zat een plaat in die precies op de pijnlijke bult zat. Dat was vervelend, dus ik zocht door naar een betere oplossing. Via via raakte ik bekend met de siliconen pols-handorthese en ik was meteen verkocht. Ik voel nog amper pijn in m’n hand en kan weer bijna alles doen. Ik merk het bij dagelijkse handelingen, zoals douchen en koken, maar vooral merk ik hoe heerlijk het is om veel actiever dingen met m’n kleinkinderen te doen.

De heerlijke geur van verse taart

Het huis ruikt heerlijk. Appeltaarten, speculaastaarten, we staan de hele middag in de keuken. Wanneer we een lekkere appeltaart maken, schillen m’n kleinkinderen de appels en ik rol en kneed het deeg. Met de orthese is een deegroller gebruiken geen enkel probleem. Ik vind het heerlijk om ongeremd met ze in de weer te zijn, zowel binnen als buiten. Laatst gingen we naar het bos om kastanjes te verzamelen. Ze wilden graag spinnen maken, met van die houten prikkers als pootjes.

Gemak dient de mens

Ik blijf wel moeite houden met de verfijnde motoriek, zoals bij het schillen van een appel of een aardappel. Gelukkig heb ik daarvoor een schat van een man. Hij helpt me bij de verfijnde zaken. Voor de rest doe ik alles zelf, zoals het dorp in fietsen, boodschappen doen en de ramen lappen. De siliconen pols-handorthese helpt daar geweldig bij. Ik maak het mezelf natuurlijk niet onnodig moeilijk en gebruik bij het ramenlappen een zeemwringer voor het drogen van de zeem.

Bewegen is een zegen

Ik merk dat mijn lichaam baat heeft bij bewegen. In het bijzonder bij zwemmen. In het water ben je gewichtloos en door de verminderde weerstand staat er minder druk op m’n gevoelige gewrichten. Daardoor ben ik sportief bezig zonder veel pijn te ervaren. Het is sowieso goed om veel te bewegen. Ik wandel, fiets en zwem om me fit te voelen. Je lichaam voelt soepeler en sterker aan wanneer het veel beweging krijgt.

Ervaringen van andere gebruikers

‘Mijn handen worden weer gewaardeerd’

Op 21 april 2016 schoven er acht zilveren ringen om m’n handen. Ze zitten om alle vingers behalve m’n pinken. Door jarenlange spier- en gewrichtsklachten kon ik moeilijk alledaagse dingen als een pen of bestek vasthouden. De ringen – een zilverorthese – verlichten de ergste klachten waardoor ik makkelijker iets opschrijf of een lepel vasthoud. Jarenlang dacht ik: ‘Kan ik wel geholpen worden?’ En toen was er deze prachtige uitkomst. De ringen geven me het gevoel dat m’n handen weer gewaardeerd worden.

Dorieke Harbering-Kaspers
Gebruiker van Livit zilverorthese

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer