'Het korset geeft een veilig gevoel'

Toen ik van m’n paard viel brak m’n rug op twee plaatsen. M’n rug is niet in het gips gezet, maar ik moet wel zorgen dat ik geen onverwachte bewegingen maak. Het korset – de Flexibele Hyperextensie Brace – zorgt daarvoor. Ik draag het de hele dag en als ik naar bed ga doe ik het af. In het begin is het even wennen, maar als ik nu ’s ochtends opsta voelt het toch veiliger zo gauw ik het weer omdoe.

Rug in brand

Zoals ik viel, lag ik ook. Er was geen beweging meer in m’n lichaam te krijgen. M’n paard is 1.70 meter, dus het was een flinke klap. Het voelde alsof m’n rug in brand stond. Ik had wel overal gevoel, maar ademde slecht en had een tintelend gevoel in m’n hele lichaam. Eenmaal op de brancard werd ik naar het ziekenhuis gebracht. Uit de foto’s bleek dat een wervel en m’n staartbeen waren gebroken. Ik ben totaal niet bekend met breuken en was benieuwd wat dit betekent. Om de breuk te laten herstellen, komt het erop neer dat ik zes weken geen onverwachte bewegingen mag maken. Om natuurlijke reacties – zoals buigen om iets te pakken of je rug zijdelings bewegen – te beperken, draag ik een korset.

Huis met personeel

Ik mag niet zwaar tillen en geen onverwachte bewegingen maken, dus voor de zware dingen heb ik nu personeel. Nee, hoor. Grapje. Maar m’n man en kinderen helpen gelukkig goed, zoals bij het optuigen van de kerstboom. Zij tillen de spullen van zolder naar beneden en samen tuigen we de boom op. Ik ben redelijk snel vermoeid, dus af en toe ga ik even zitten. Zo kan ik meteen zien of ze hun werk een beetje goed doen, haha.
Verder ben ik best actief. Ik kook en doe kleine huishoudelijke taken. Ook daar helpen man en kinderen, door de zware pannen naar de eettafel te tillen of het strijkijzer alvast klaar te zetten.

Gevoel van veiligheid

Het fijnst aan het korset vind ik het gevoel van veiligheid. Ik moet met zo’n breuk natuurlijk voorzichtig zijn, maar ik wil niet de hele dag niks doen. Door het korset ben ik me bewust van m’n houding. Het dwingt me om de correcte lichaamshouding aan te nemen. In die houding kan ik allerlei dingen nog gewoon doen, zoals koken en de stad in gaan om boodschappen te doen.

Met m’n paard erop uit

Het enige dat ik nu niet kan doen is sporten. Naast paardrijden doe ik graag aan hardlopen. Die staan beide even op een laag pitje. Wanneer het korset na zes weken af mag volgt een periode van revalideren. Het doel van m’n revalidatie is om goed te herstellen en dan zo snel mogelijk weer met m’n paard erop uit te gaan.

Ervaringen van andere gebruikers

‘De beenspalk is naar Tatum vernoemd’

Mijn zesjarige dochter Tatum draagt sinds haar derde een beenspalk. En niet zomaar één, want de spalk - Orteam evo Tatum - is naar haar vernoemd. Tatum heeft cerebrale parese (hersenbeschadiging met bewegingsstoornis als gevolg, red.) waardoor haar linker lichaamshelft spastisch is verlamd. De beenspalk geeft haar bewegingsvrijheid terug. Nu doet ze regelmatig mee met gym en is ze zelfs met theater bezig.

Tatum
Gebruiker van Livit Orteam® evo Tatum

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer