Kitesurfen met twee enkel- voetorthesen

Maakt surfen op een uni-directioneel surfboard mogelijk

Stel, je leven bestaat uit kitesurfen en door je spierziekte HMSN type 2 kun je niet meer op je favoriete board staan. Dan stort je wereld in, denk je. Tot je je probleem voorlegt aan een van onze adviseurs. Daan Groot benaderde Livit vanwege uitval van zijn voetheffers en -buigers ten gevolge van HMSN type 2. Een erfelijke aandoening waarbij de lange zenuwen die onder andere de spieren in je benen en armen aansturen geleidelijk aan steeds minder goed functioneren. Daan is mede-eigenaar van kitesurfshop Versus Kiteboarding in Scheveningen en is zelf ook een fanatiek kitesurfer. In zijn vrije tijd zoekt hij dan ook regelmatig unieke kite-spots buiten Nederland op. Van die plekken waarvoor je de plaatselijke boer of schaapherder moet vragen of je op zijn land mag om er te komen. Zijn wens was een paar EVO’s (Enkel Voet Orthese) die het surfen op een uni-directioneel surfboard zonder footstraps mogelijk zouden maken. Wij gingen voor hem aan de slag.

“Verliezen is beter dan twijfelen”

Is een van de gevleugelde motto’s van Daan. Maar met zijn speciale kitesurf EVO’s behoort winnen ook weer tot de mogelijkheden. Livit helpt je graag je bewegingsdoel te bereiken, ongeacht je beperking.

Maatwerk brengt je doel in bereik

Productontwikkeling

Samen met een stagiair Bewegingstechnologie en Daan zelf heeft onze adviseur de optimale knie- en enkelhoek onderzocht en na meerdere tests met diverse prototypen kwamen wij tot het definitieve ontwerp. Hierop bedwingt Daan vanaf dat moment moeiteloos de grootste golven van de wereldzeeën.

De unieke eigenschappen

  • Hielaanvulling om het surfboard meer vanuit de knieën in het water te kunnen duwen.
  • Carbon enkelveer om dynamisch ‘hangen’ in de orthese mogelijk te maken.
  • Zoet- en zoutwater bestendige materialen (carbon, kunststof, RVS).
  • Anti-slip zool.

Meer weten over orthesen? Kijk op Livit.nl/orthesen

 

Ervaringen van andere gebruikers

‘Steunzolen zijn een minimale aanpassing met maximaal resultaat’

Sinds ik steunzolen draag heb ik mijn leven terug. Ik heb drie jaar lang last van mijn voeten en tenen gehad. Ik dacht aan ouderdom als oorzaak, maar vond dat ik op mijn vijftigste fitter moest zijn dan ik me voelde. Toen ik de steunzolen voor het eerst droeg hadden ze een bijna magische uitwerking. Binnen een paar uur waren de ergste teenklachten weg. Later verdwenen alle klachten die me drie jaar lang teisterden.

Rene van Mook
Gebruiker van Livit steunzolen

'Ik heb niet alleen het gevoel dat mijn vingers bewegen, ze bewegen ook echt'

Al mijn hele leven voel ik het bewegen van mijn vingers. Ook nadat mijn hand werd geamputeerd had ik het gevoel dat m’n vingers bewogen. Gelukkig maar, want dat is één van de voorwaarden om de Bebionic - een handprothese die de functie van de originele hand nabootst - te kunnen dragen.

Arie Rommers
Gebruiker van Livit bionische handprothese

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer