‘Mijn handen worden weer gewaardeerd’

Op 21 april 2016 schoven er acht zilveren ringen om m’n handen. Ze zitten om alle vingers behalve m’n pinken. Door jarenlange spier- en gewrichtsklachten kon ik moeilijk alledaagse dingen als een pen of bestek vasthouden. De ringen – een zilverorthese – verlichten de ergste klachten waardoor ik makkelijker iets opschrijf of een lepel vasthoud. Jarenlang dacht ik: ‘Kan ik wel geholpen worden?’ En toen was er deze prachtige uitkomst. De ringen geven me het gevoel dat m’n handen weer gewaardeerd worden.

Ik kon bijna niks vastpakken

Ik ben 57 en heb sinds dertig jaar fibromyalgie (niet-gewrichtsgebonden spieraandoeningen, red.). Maar ook poly-artrose (artrose in meerdere gewrichten, red.) en hypermobiliteit (toenemende elasticiteit in gewrichtsbanden en kapsel, red.). Daardoor ervaar ik veel pijn in mijn spieren en gewrichten. Voornamelijk in m’n handen. Ik heb problemen met het gelijktijdig gebruiken van m’n duim en wijsvinger – ik kan bijna geen dingen vastpakken. Op een gegeven moment ontstonden er vergroeiingen. Ik heb drie handoperaties ondergaan, die een deel van de klachten verhielpen. De ringen die ik nu draag zijn een onverwachte uitkomst dat m’n leven heeft veranderd. Toen ik ze voor het eerst droeg was ik ontroerd, met tranen van geluk. Ik word nog emotioneel als ik aan dat moment terugdenk.

Gezond worden

Vroeger werkte ik als model en mannequin. Na een tijd voelde ik dat ik meer verdieping nodig had en ging bij het betreffende modellenbureau achter de schermen aan de slag. Daar plande ik shoots, leerde jonge modellen de kneepjes van het vak en werd bekend met de zakelijke kant van de branche. Daarna heb ik jarenlang administratieve jobs gehad en knapte ik meubeltjes op. Geleidelijk staken de problemen met m’n handen de kop op. Alledaagse dingen, zoals mijn haar borstelen, werden steeds lastiger. Zelfs een ijsstokje vasthouden gaf pijn. Werken was helaas niet meer aan de orde en ik had maar één wens: Gezond worden.

Paragnostisch medium

‘Van je zwakte je kracht maken’, hebben m’n ouders mij geleerd. Mijn moeder was halfzijdig verlamd. M’n vader heeft tien jaar voor haar gezorgd. Ze bezaten beide ontzaglijk veel doorzettingsvermogen. Logisch dat ik ook een doorzetter ben geworden. Ik heb van m’n zwakte mijn kracht gemaakt, door me op mentaal vlak te ontwikkelen. Nu ben ik paragnostisch medium en help mensen zowel fysiek als mentaal. En het helpt mij met het accepteren van de situatie.

Bomen snoeien

Weet je hoe ik het zie? Voor mijn gevoel worden mijn handen weer gewaardeerd. De ringen geven me het gevoel dat mijn handen er weer mogen zijn. In de jaren ervoor had ik het gevoel dat m’n handen me in de steek lieten. In eerste instantie zag ik behoorlijk op tegen het dragen van de ringen. Ik was superblij geholpen te worden, maar ik had ook twijfels over de esthetische kant van het verhaal. Met het resultaat ben ik gelukkig en ik krijg veel positieve reacties van mensen om me heen. Ik pak weer een pen om iets op te schrijven en vind het heerlijk om weer in de tuin te werken. Dat gaat zo goed dat ik nu zelfs een elektrische zaag pak om een boom te snoeien.

Ervaringen van andere gebruikers

‘Steunzolen zijn een minimale aanpassing met maximaal resultaat’

Sinds ik steunzolen draag heb ik mijn leven terug. Ik heb drie jaar lang last van mijn voeten en tenen gehad. Ik dacht aan ouderdom als oorzaak, maar vond dat ik op mijn vijftigste fitter moest zijn dan ik me voelde. Toen ik de steunzolen voor het eerst droeg hadden ze een bijna magische uitwerking. Binnen een paar uur waren de ergste teenklachten weg. Later verdwenen alle klachten die me drie jaar lang teisterden.

Rene van Mook
Gebruiker van Livit steunzolen

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer