De maatschoenen van Leonard Pijl

‘Toen Leonard nog kind was, zag ik hem bij het Kinderrevalidatieteam in het AMC. Ik maakte in die tijd semi-orthopedische schoenen voor hem. Nu heeft hij volledig op maat gemaakte schoenen van koolstof, die hij tot de spreekwoordelijke draad verslijt. Ze zijn supersterk, licht en geven geen drukplekken. Ondanks dat HMSN een progressieve aandoening is, zijn de voeten van Leonard niet heel erg achteruit gegaan, waardoor een eventuele gecompliceerde operatie tot op heden is uitgebleven’, aldus Jeroen, Orthopedisch Schoenadviseur. 

Zittend beroep? welnee!

Leonard: ‘Ik kan helaas geen mooie foto van mijn schoenen maken hoor, ik kom net uit mijn werk en ze zien er niet uit! Ik heb vandaag bij meerdere klanten onze espressobar bevoorraad en heb er aardig wat kilometertjes op zitten. Zowel met de auto als te voet.’ Je zou verwachten dat iemand met zulke complexe voeten en volledig op maat gemaakte schoenen een zittend beroep heeft, maar niets is minder waar. Leonard beheert een magazijn en levert materialen voor beurzen en evenementen in het hele land. ‘Ik werk bij een bedrijf dat de ‘ultieme koffiebeleving’ verzorgt, van simpele koffieautomaat tot complete bars met espressomachine en smoothiemaker. Samen met mijn collega’s begeleid ik het gehele traject van order tot het ter plekke opbouwen en tussentijds bevoorraden van de units. Het leukste is de combinatie van het hele logistieke traject regelen en bij allerlei bedrijven en evenementen in het land komen.’

Lopen zonder nadenken

In de evenementenbranche is het flink aanpoten en kilometers maken, logisch dus dat Leonard zijn schoenen volledig verslijt. Heeft hij nooit last van zijn voeten? ‘Ik sta er eigenlijk totaal niet bij stil. Doe ’s ochtends mijn schoenen aan, loop weg en pas als ik ze ’s avonds uit doe voel ik dat het weer een drukke dag is geweest. Maar ja, dat heeft iedereen.’Leonard kan zonder zijn schoenen in huis ook prima lopen, maar moet zijn voeten wel zorgvuldig neerzetten en oppassen dat hij niet door zijn enkels gaat. ‘Door mijn schoenen hoef ik niet na te denken over lopen, dat is gewoon heel relaxed. En zonder mijn schoenen zou ik ook echt niet zoveel kunnen lopen, dus dit werk niet kunnen doen. Ik heb al jaren hetzelfde model in dezelfde kleur die Jeroen helemaal op maat voor me maakt. En niemand ziet dat ik ‘bijzondere’ schoenen heb, tot ze een tijdje met me optrekken. Dan vraagt een collega er wel eens naar en zeg ik dat ik moeilijke voeten heb en speciale schoenen draag. Meer is het ook niet.

Binnenkort op de motor?

Naast zijn drukke logistieke baan gaat Leonard regelmatig met vrienden op stap, speelt hij graag computergames of rijdt met een van zijn radiografisch bestuurbare auto’s. ‘Ik ben bezig met mijn rijbewijs voor rijden met een grote aanhanger. Daarvoor ben ik in gesprek met het CBR. Zodra ze hier groen licht voor geven, ga ik direct door voor mijn motorrijbewijs.’ En als hij binnenkort weer een afspraak bij Jeroen van Livit heeft? ‘Dan bestel ik gewoon weer hetzelfde recept, met stalen neuzen voor mijn werk en kan ik alles doen wat ik wil.’

Ervaringen van andere gebruikers

‘Met de schoenen kan ik m’n hondje weer uitlaten’

De orthopedische proefschoenen brengen een zee aan verlichting. Voor het eerst sinds lange tijd kan ik weer een hele dag lopen. Ik draag de proefschoenen alleen onder een lange broek. Maar als mijn orthopedische schoenen straks klaar zijn, doe ik ze lekker onder een korte broek aan.

Corné Hermans
Gebruiker van Livit orthopedische schoenen (OSA)

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer