Klantverhalen

We gingen in gesprek met een aantal klanten. Ze vertelden over hun leven: wat voor werk ze doen, waar ze dagelijks mee bezig zijn. En over hun ambities, hobby’s en sport.

De moeder van Tatum vertelt over haar dochter die sinds haar derde een beenspalk draagt. Voor politieagente Noortje is het belangrijk dat ze in conditie blijft. Ze gebruikt de Pace-Pro veel tijdens het sporten. En Rene kan weer langere wandelingen maken sinds hij steunzolen draagt.

Wilt u meer weten? Lees de inspirerende verhalen.

Anne en Bart zijn uniek. Niet om wat ze hebben, maar om wie ze zijn.

..
Bart
Gebruiker van Enkel Voet Orthese

Hoe Pierluigi van een nood een deugt maakt

Had je Pierluigi een paar jaar geleden gezegd dat hij nu een aanstormend talent op de 100 en 200 meter sprint zou zijn, dan had hij je nooit geloofd. En al helemaal niet op een sportblade. Hij, hardlopen? Zo hard dat het Olympisch niveau zou kunnen worden? Zonder zijn linker onderbeen? Ondenkbaar! Toch werd zijn leven niet veel later compleet..
Pierluigi Bomberg
Gebruiker van Livit onderbeenprothese en sportprothese

Lisanne leeft onbeperkt binnen haar eigen mogelijkheden

Bindweefsel is de lijm van je lichaam. Maar wat als die lijn te slap is? Bij Lisanne van der Pligt, 27, is dat het geval en dan is bewegen opeens niet meer zo vanzelfsprekend en automatisch als je gewend bent. Doordat de banden rondom haar gewrichten niet doen wat ze horen te doen, moeten haar spieren extra hard werken, waardoor..
Lisanne van der Pligt
Gebruiker van Livit zilverorthese

Van nooit meer lopen naar paralympisch triatleet

Saskia van den Ouden Paralympisch triatlete en moeder van 3 jonge kinderen...
Saskia van den Ouden
Gebruiker van Livit orthese

Haar beperking bracht Lisa in de topsport

Nederlands recordhoudster para atletiek in de klasse T/F 37 op onderdeel verspringen, 100 meter sprint en speerwerpen...
Lisa Cornelissen
Gebruiker van

Kitesurfen met twee enkel- voetorthesen

Wat ik wil worden als je groot bent? vrij en gezond. terug kunnen kijken en zeggen dat dat gelukt is...
Daan Groot
Gebruiker van Enkel- voetorthesen

Jong zijn en een steunkous dragen

’Door dystrofie (chronische pijnaandoening als gevolg van een operatie, red.) is mijn linkerbeen supergevoelig en pijnlijk. Soms wordt het paars van kleur en geeft het een kloppend gevoel. Ik ben jong en wil normaal zijn, net als mijn vriendinnen. En zeker geen pijn aan mijn been hebben. Sinds ik op een andere school zit, heb ik vrienden die me begrijpen...
Michelle Schouten
Gebruiker van Livit steunkous

'Door mijn pace-pro kan ik weer werken als politieagente.'

‘Als politieagente is het belangrijk dat ik in topconditie ben. Daarom sport ik veel. Mijn Pace-Pro helpt me daar enorm bij. Die beschermt m’n pacemaker tegen stoten en beschadiging. Dat geeft me zoveel zelfvertrouwen, dat ik mijn beroep weer volledig kan uitvoeren...
Noortje Luijten
Gebruiker van Livit Pace-Pro

Wendy maakt prothesen in volledige stilte

Wendy is doof geboren en werkt sinds 2014 op de productielocatie pro- en orthesen van Livit in Dordrecht. Communiceren doet ze vooral door middel van liplezen en veel op te schrijven. En ze heeft een spraakcomputer die gesproken taal omzet in tekst op haar telefoon. Voor belangrijke afspraken komt er een tolk en dan is er nog haar dove collega..
Wendy van Willenswaard
Gebruiker van

Jacqueline runt een boerenbedrijf op een bovenbeenprothese

Ze was 27 jaar, net getrouwd en niets stond Jacqueline in de weg om een 'en ze leefden nog lang en gelukkig' leven te leiden. Tot die ene bewuste dag ruim 20 jaar geleden, dezelfde dag waarop ook lady Di omkwam. 'Ik werkte als operator bij een fritesfabriek en had net wat spullen in een goederenlift gezet. De lift leek..
Jacqueline van Brakel
Gebruiker van Livit bovenbeenprothese

De maatschoenen van Leonard Pijl

Leonard (27) is geboren met HMSN, een erfelijke stoornis die de spieren, pezen en zenuwen in zijn voeten steeds meer aantast. Vanaf zijn 12e komt Leonard bij Livit in Amsterdam waar zijn adviseur Jeroen sinds jaar en dag zijn orthopedische maatschoenen maakt...
Leonard Pijl
Gebruiker van orthopedische schoenen

Angelique Pels is dolgelukkig met haar zwarte Ambulo schoenen

..
Angelique Pels
Gebruiker van Ambulo maatschoenen

Dieuwertje heeft gewoon een heel leuk leven

Op haar 13e werd bij Dieuwertje botkanker geconstateerd. Aan de beenbesparende operatie hield ze een klapvoet over. Voor 'slechts' drie jaar, want op haar 16e kwam de kanker terug en dat kostte haar haar rechterlong en linkerbovenbeen. 'Neem van mij aan, zo wil je niet wakker worden hoor. Maar als ik echt moet kiezen, mis ik liever een been dan..
Dieuwertje de Milde
Gebruiker van Livit beenprothese

‘Ik wil dat alle kinderen met een hartafwijking gewoon lekker kunnen spelen, net als ik.'

Sporten en spelen met een pacemaker of ICD betekent altijd voorzichtig zijn. Komt er een bal of ander hard voorwerp tegen die plek, dan doet dat zeer en kunnen de draadjes breken. Toen Duuk (9 jaar) in 2014 een pacemaker kreeg, wilde hij maar één ding en dat was weer lekker kunnen voetballen met zijn vrienden. Zijn moeder werkte toen..
Duuk
Gebruiker van Livit Pace Pro

'Ik kom voorzichtig weer aan wandelen toe'

Drie maanden na de operatie zou ik weer kunnen sporten. Voor een sportief type als ik is drie maanden niet sporten erg lang. En de realiteit bleek nog weerbarstiger ook. De hallux valgus (scheve grote teen) is verholpen, maar van hardlopen is na zes maanden nog steeds geen sprake. Dankzij de steunzolen kan ik wel weer een andere grote passie..
Samira Bouzidi
Gebruiker van Livit podotherapeutische steunzolen

'Het korset geeft een veilig gevoel'

Toen ik van m’n paard viel brak m’n rug op twee plaatsen. M’n rug is niet in het gips gezet, maar ik moet wel zorgen dat ik geen onverwachte bewegingen maak. Het korset - de Flexibele Hyperextensie Brace - zorgt daarvoor. Ik draag het de hele dag en als ik naar bed ga doe ik het af. In het begin..
Simone Goud-Dalebout
Gebruiker van Livit Flexibele Hyperextensie Brace®

'Meer quality time met m’n kleinkinderen'

Sinds ik de siliconen pols-handorthese draag, heb ik minder last van m’n reuma en de orthese zelf is veel praktischer. Neem alleen al het verschil met water. De siliconen orthese mag nat worden, terwijl het met de badstoffen variant altijd opletten was. Daardoor voel ik me minder beperkt...
Yt Struik
Gebruiker van Livit siliconen pols-handorthese

'Ik heb niet alleen het gevoel dat mijn vingers bewegen, ze bewegen ook echt'

Al mijn hele leven voel ik het bewegen van mijn vingers. Ook nadat mijn hand werd geamputeerd had ik het gevoel dat m’n vingers bewogen. Gelukkig maar, want dat is één van de voorwaarden om de Bebionic - een handprothese die de functie van de originele hand nabootst - te kunnen dragen...
Arie Rommers
Gebruiker van Livit bionische handprothese

'Met de enkel-voetorthese ben ik weer zelfredzaam'

Door een viervoudig herseninfarct ben ik halfzijdig verlamd geraakt. Dat zette m’n leven op z’n kop. Dankzij een intensieve revalidatie en de enkel-voetorthese kan ik nu weer zo’n anderhalve kilometer lopen. Ik ben heel blij dat ik weer mobiel ben. M’n doel voor 2017 is om voor de twaalfde keer naar New York te gaan...
Nico van Bijlevelt
Gebruiker van Livit enkel-voetorthese (evo)

‘De beenspalk is naar Tatum vernoemd’

Mijn zesjarige dochter Tatum draagt sinds haar derde een beenspalk. En niet zomaar één, want de spalk - Orteam evo Tatum - is naar haar vernoemd. Tatum heeft cerebrale parese (hersenbeschadiging met bewegingsstoornis als gevolg, red.) waardoor haar linker lichaamshelft spastisch is verlamd. De beenspalk geeft haar bewegingsvrijheid terug. Nu doet ze regelmatig mee met gym en is ze zelfs..
Tatum
Gebruiker van Livit Orteam® evo Tatum

‘Scootmobiel? Nee joh, ik loop zelf’

Ik heb een deugniet van een kleinzoon: Hij stak z’n kleine voeten laatst zo in m’n orthopedische schoenen. Dat was één van de weinige momenten dat ik ze niet droeg, want ik heb ze bijna altijd aan. Met de schoenen kan ik weer wandelen. Dat is voor mij al heel wat, want ik heb ook twee nieuwe knieën. Voor de..
Anneke Otten
Gebruiker van Livit semi-orthopedische schoenen (OSB)

‘Mijn handen worden weer gewaardeerd’

Op 21 april 2016 schoven er acht zilveren ringen om m’n handen. Ze zitten om alle vingers behalve m’n pinken. Door jarenlange spier- en gewrichtsklachten kon ik moeilijk alledaagse dingen als een pen of bestek vasthouden. De ringen – een zilverorthese – verlichten de ergste klachten waardoor ik makkelijker iets opschrijf of een lepel vasthoud. Jarenlang dacht ik: ‘Kan ik..
Dorieke Harbering-Kaspers
Gebruiker van Livit zilverorthese

‘Steunzolen zijn een minimale aanpassing met maximaal resultaat’

Sinds ik steunzolen draag heb ik mijn leven terug. Ik heb drie jaar lang last van mijn voeten en tenen gehad. Ik dacht aan ouderdom als oorzaak, maar vond dat ik op mijn vijftigste fitter moest zijn dan ik me voelde. Toen ik de steunzolen voor het eerst droeg hadden ze een bijna magische uitwerking. Binnen een paar uur waren..
Rene van Mook
Gebruiker van Livit steunzolen

‘Met de schoenen kan ik m’n hondje weer uitlaten’

De orthopedische proefschoenen brengen een zee aan verlichting. Voor het eerst sinds lange tijd kan ik weer een hele dag lopen. Ik draag de proefschoenen alleen onder een lange broek. Maar als mijn orthopedische schoenen straks klaar zijn, doe ik ze lekker onder een korte broek aan...
Corné Hermans
Gebruiker van Livit orthopedische schoenen (OSA)

‘Een hulpmiddel? Ik zie dit gewoon als mijn eigen been’

Sinds maart 2016 gaat het beter dan ooit met me. Mijn kunstbeen met elektrische enkel zorgt ervoor dat ik mijn leven als nooit tevoren leef. En, ik vraag mezelf weleens af wat mensen met ‘een hulpmiddel’ bedoelen? Ik heb helemaal geen hulpmiddel. Dit is mijn been, gewoon, iets dat van mij is. Niet iets dat je in de winkel kunt..
Arianne
Gebruiker van Livit beenprothese

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer