Verstuiking

  Wat is een verstuiking?

Een verstuiking houdt in dat de banden om je gewrichten verrekt of gescheurd zijn. De banden zorgen er normaal gesproken voor dat de gewrichten bij elkaar worden gehouden. Als de gewrichten verschuiven, wordt er hard aan de banden getrokken. Dit kan ertoe leiden dat de banden verrekken of scheuren.

  Wat zijn de symptomen van een verstuiking?

Onderstaand ziet u mogelijke symptomen van een verstuiking:

  • Pijnklachten.
  • Blauwe verkleuring.
  • Zwelling.
  • Strekken of buigen gaat moeizaam.

  Wat zijn de oorzaken van een verstuiking?

Bij het maken van een ongelukkige beweging kunt u een verstuiking oplopen. Denk hierbij aan een ongeluk tijdens het voetballen of de onderste trede van de trap missen. De gewrichten kunnen verschuiven, waardoor de banden oprekken.

  Hoe kan een verstuiking behandeld worden?

Ten eerste is het verstandig om het aangedane lichaamsdeel te verkoelen. Doe dit tussen 10 en 20 minuten. Herhaal dit de eerste 24 uur na het ongeluk 4 tot 5 keer.

Neem voldoende rust. De pijnklachten zullen hierdoor verminderen.

Draag een stevige brace om het verstuikte lichaamsdeel. Het lichaamsdeel krijgt hierdoor ondersteuning en u kunt rustig proberen om steeds meer met het lichaamsdeel te bewegen.

Een brace kan ook preventief gedragen worden als u (herhaling van) een verstuiking wilt voorkomen. Loopt u voor het eerst een verstuiking op? Dan is de kans groot dat deze blessure zich binnen een jaar herhaalt. Het dragen van een brace verkleint de kans op een nieuwe verstuiking en is daarom aan te raden tijdens een activiteit zoals sport, zeker indien iemand al meerdere keren door zijn enkel is gegaan.

Over Livit en Blessurewijzer

Wij  zijn Livit Orthopedie, marktleider op het gebied van orthopedische hulpmiddelen en advies in Nederland. Met 550 collega’ s zetten wij ons dagelijks in om mensen te ondersteunen bij hun mobiliteit. Iedereen bij Livit zet zich maximaal in om het leven van onze klanten een stukje beter te maken.

 

Logo Blessurewijzer vierkantOnze webshop Blessurewijzer.nl biedt de beste (product)oplossingen. Geselecteerd door zeer ervaren revalidatieartsen, orthopeden, orthopedisch adviseurs en fysiotherapeuten en in de praktijk bewezen door een grote groep dragers.

Kom langs bij Livit

Onze orthopedisch adviseurs kunnen u verder voorlichten over de behandelmogelijkheden voor uw klachten.

cta image

Maak een afspraak met een orthopedisch adviseur

Livit bevindt zich op meer dan 400 locaties in het land, dus er is altijd een locatie bij u in de buurt!

Afspraak maken