Samenwerkingspartners

Livit is trots op haar positie als marktleider en samen met belanghebbenden werken we iedere dag aan beter bewegen.

Livit is voorstander van een multidisciplinaire aanpak. Wat dat voor ons betekent? Samen met academische instellingen werken we aan wetenschappelijk onderzoek en delen die kennis met partners die vooruit willen. Samen zetten we verbetering in gang en gaan we om tafel om vernieuwing te stimuleren.

Maak kennis met ons netwerk van zorgverzekeraars, branchegenoten en belangenverenigingen.

Zorgverzekeraars

Livit voelt maatschappelijke verantwoordelijkheid om de best mogelijke zorg in Nederland te leveren. In de zorgverzekeraars hebben we de partners gevonden die dat doel delen.
Samen leveren we de best mogelijke zorg en doen we er alles aan zorgkosten voor iedereen beheersbaar houden.

Wordt uw hulpmiddel vergoed?
Orthopedische hulpmiddelen vallen onder de basisverzekering. Afhankelijk van de medische indicatie en persoonlijk gebruik, worden ze vergoedt door uw zorgverzekeraar. Livit heeft met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Bekijk hier de lijst met zorgverzekeraars .

Branchegenoten

Livit heeft een leidende en actieve rol in de orthopediebranche. Wij borgen kwaliteit van de zorg door nauw samen te werken met zorgverzekeraars, orthopediebedrijven en artsen. We stellen richtlijnen en protocollen op, zodat de hoogst mogelijke kwaliteit van zorg wordt geleverd.

We werken samen met deze branchegenoten:

SEMH

Semh stelt richtlijnen op om de kwaliteit van hulpmiddelen, zoals prothesen en orthesen, te garanderen. Alleen zorgaanbieders die – na strenge toetsing – hebben aangetoond aan de hoge kwaliteits­eisen van de SEMH te voldoen, en te werken volgens de zorgvuldig vastgestelde kwaliteits­procedures, mogen deze erkenning voeren.

Stichting Sohn behartigt de belangen van zorgondernemers in orthopedische hulpmiddelen. Ze is gesprekspartner voor overheden, zorgverzekeraars en patiëntenverenigingen. Livit neemt deel aan commissies en werkgroepen die NVOS Orthobanda initieert. Naast belangen behartigen, wordt in onderwijs en kennisontwikkeling geïnvesteerd.

Stuurgroep PPP Been en Stuurgroep PPP Arm
Stuurgroep PPP Been en Stuurgroep PPP Arm zijn strategische overlegorganen. De groepen bestaan uit zorgverzekeraars, revalidatieartsen en orthopedische zorgondernemers. Samen stellen ze protocollen op voor het verstrekkingsproces van been- en armprothesen. De protocollen staan voor doelmatige en kwalitatief hoogwaardige zorg.

Werkgroep Indicatieprotocol Diabetische Voet
De Werkgroep Indicatieprotocol Diabetische Voet is een samenwerking tussen het Academisch Medisch Centrum (AMC) en Livit. We werken aan een indicatieprotocol voor de diabetische voet. Op basis van wetenschappelijk onderzoek wordt vastgesteld welke schoenoplossing en materialen, de beste oplossing voor welke voetproblemen zijn.

Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek staat aan de basis van beter bewegen. Livit wil de beste kwaliteit van leven voor haar klanten. We willen dat mensen, ondanks chronische problemen aan lijf en leden, zoveel en zo goed mogelijk kunnen bewegen.
Livit draagt bij aan wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met academische ziekenhuizen en revalidatiecentra.

Belangenverenigingen

Belangenverenigingen zorgen dat klanten de zorg krijgen die hen toekomt. Livit hecht veel waarde aan patiëntenparticipatie. Daarom delen we waardevolle kennis met deze verenigingen, zodat de best mogelijke zorg geleverd kan worden.

Liliane Fonds logo + payoff

Kennis kent geen grenzen. Het Liliane Fonds helpt mensen met (chronische) problemen aan het bewegingsapparaat. Door hun hulp neemt de kwaliteit van leven, zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie toe. Livit heeft gekozen om bij te dragen aan de activiteiten van het Liliane Fonds.

stichting-vrij-bewegen

Stichting Vrij Bewegen is een platform voor wetenschappelijk onderzoek, innovatie en samenwerking. De stichting werk samen met onderzoekers, artsen en belangenverenigingen. Ze focussen op overkoepelende belangen op het gebied van bewegen met een beperking

Livit houdt van bewegen. Daarom vinden we het belangrijk bij te dragen aan sport en sponsoren we de Nederlandse Triathlonbond.

Beroepsvereniging NBOT

NBOT staat voor ‘Nederlandse Beroepsvereniging Orthopedisch Technologen’, het is de vereniging die het beroep van de Orthopedisch Technoloog in Nederland vertegenwoordigt. De beroepsvereniging heeft als doel het vak te professionaliseren, innoveren, verduurzamen, ontwikkelen en te profileren.

Klanten die bij ons op afspraak komen, benoemen vaak hoe mooi zij ons beroep vinden. En dat vinden wij zelf natuurlijk ook! Wij zijn van mening dat wij binnen het mooiste vakgebied van Nederland werkzaam mogen zijn. Helaas melden er zich ieder jaar minder studenten aan voor de opleidingen binnen de orthopedische branche. Het zou toch zonde zijn als dit vakgebied verdwijnt in Nederland? Ben je benieuwd naar de opleidingsmogelijkheden? Op de website van onze beroepsvereniging, www.nbot.nl, vind je meer informatie.

 

Overige partners

Nieuwe ontwikkelingen en hoogwaardige kwaliteit van de zorg zou niet tot stand zijn gekomen zonder de overige partners met wie we samenwerken.

Medicura

Totale Voetzorg

Partners in Voetzorg

Vd Ceelen en Bukkems

Jan Tooropstraat 12
5642 AK Eindhoven

Damen Schoentechniek

Jan Steenstraat 48

5143 GS Waalwijk

De Maatschoenmaker Egmond

Berg 1

5671 CA Nuenen

Glasenap Orthopedie

Ruysdaelstraat 49A bg

(ingang tegenover ‘Le Garage’)

1071 XA Amsterdam

Stotefalk & Lampe

Papierbaan 2B

9672 BH Winschoten

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer