In augustus 2017 maakte onze siliconen specialist Miranda Batenburg – van Heteren een paar prachtige siliconen prothesevoeten waarop de Cypriotische Rafaella tijdens een bruiloftsfeest de sterren van de hemel kon dansen op paalhoge hakken. Het facebookbericht bereikte meer dan 104.000 mensen en werd opgepikt door AD de Dordtenaar die een mooi artikel over Rafaella schreef.

Cypriotische danst op ‘Dordtse voeten’

De gehandicapte Cypriotische Rafaella Kleanthous wilde op de bruiloft van haar stiefzus dolgraag dansen op hoge hakken. Dat lukte, dankzij het Dordtse bedrijf Livit.

Onderkant formulier

Kleanthous (25) is al vanaf haar geboorte gehandicapt. Foutje van een arts, vertelt ze: ‘Bij een vruchtwaterpunctie nam die stukjes van mijn voeten en een hand weg in plaats van vruchtwater.’ Het gevolg: haar voeten zijn slechts klompjes, een stuk kleiner dan gewone voeten.

De Cypriotische beschikt over een enorm doorzettingsvermogen. Als kind al ging ze toch lopen, ook al voordat ze protheses kreeg: ‘Ik was alleen snel moe en moest steeds weer gaan zitten. Naarmate ze groeide en dus ook zwaarder werd, bleek het bovendien moeilijker om haar evenwicht te bewaren. Protheses voor gewone schoenen kwamen er wel, maar zaten vaak niet goed.’

Het weerhield haar er niet van om toch te dansen, bij voorkeur met haar vriend Zois. Rumba, salsa en hip-hop: elke week ging ze wel uit. Daarbij schrok ze er niet voor terug om met haar gewone protheses hoge hakken te dragen, ook al was dat erg vermoeiend. ‘Mijn ouders hebben me niet opgevoed met ‘dit of dat kan jij toch niet’. Eigenlijk heb ik een heel normale jeugd gehad.’

 

Zoektocht

Ze bleef echter op zoek naar betere protheses. Daarbij kwam ze in contact met de Eindhovense orthopedist Jan Dingemanse, na een tip van een kennis die ook bij hem onder behandeling staat: ‘Op Cyprus heb je zulke artsen domweg niet.’ Die kwam op het idee van een speciale prothese voor hoge hakken. Hij bracht haar in contact met Livit in Dordrecht, een specialist in de vervaardiging van protheses uit onder meer siliconen.

Bij Miranda Batenburg van Livit voelde Kleanthous zich direct op de juiste plek. Om te beginnen kon ze precies aangeven waar de protheses harder of zachter moesten zijn, afhankelijk van de plek waar de meeste druk op komt. ‘Maar het scheelt ook dat Miranda een vrouw is. Ze weet precies hoe een vrouw op hoge hakken eruit moet zien en zich moet voelen.’

Het resultaat mocht er zijn. Op de bruiloft van haar stiefzus stal ze de show. ‘Ik heb er wel veel voor moeten oefenen. De gasten wisten natuurlijk wel dat ik graag dans, maar iedereen stond versteld hoe goed ik dat nu deed.’ Zelf is ze er ook dolblij mee: ‘Ik voel me er echt vrouwelijk mee.’

Over een paar jaar hoopt ze Dordrecht nog eens op haar ‘Dordtse voeten’ te verkennen: ‘Daar heb ik nu nog geen tijd voor gehad.’

 

 

 

 

Artikel Rafaella Kleanthous AD

 

 

Terug naar overzicht

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer