Uit onderzoek blijkt dat je van regelmatig bewegen vrolijker wordt en je zelfvertrouwen vergroot. Bovendien neemt de kans op hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en botontkalking af, terwijl je algehele uithoudingsvermogen toeneemt. Niet gek dus dat sporten voor ruim 40% van de Nederlanders de populairste manier van vrijetijdsbesteding is! Tenzij je een lichamelijke handicap hebt, wat voor 9% van de Nederlandse bevolking geldt. Dan ligt het percentage ‘sporten als favoriete vrijetijdsbesteding’ op slechts 1,4%. En dat is niet omdat mensen met een functiebeperking niet van sporten houden. Integendeel, zij zijn er net zo gek op als ieder ander. Hoe kan dat?

Jouw sporthulpmiddel vergoed krijgen? Saskia legt het je uit

Wil je met een lichamelijke beperking sporten, dan is er op zich best veel mogelijk. Maar je weg vinden naar de juiste instanties en hulp en ondersteuning krijgen is vaak een hele klus. Bovendien heb je vaak een speciale sportvoorziening nodig. De kosten daarvan zijn doorgaans hoog en tot op heden was vergoeding lang niet altijd mogelijk. Hoe fijn is het dan dat Uniek Sporten – waar Livit partner van is – je graag wegwijs maakt in de wereld van sporten met een functiebeperking en recent een mogelijkheid aanbiedt om jouw sportvoorziening tot wel 85% te vergoeden! Niemand minder dan onze eigen Saskia van den Ouden legt je graag uit hoe dat werkt.

Voor meer informatie of het aanvragen van een sporthulpmiddel ga je naar de website van Uniek Sporten.

Wij wensen je veel bewegingsvrijheid en sportplezier!

Terug naar overzicht

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer