De aanleiding

Mevrouw Oldenkamp heeft gedeeltelijke vingeramputaties vanaf het PIP-gewricht en gaf bij ons aan dat zij graag functionele vingerprothesen zou willen hebben om zowel fijn werk (knutselen) als zwaarder werk (klussen / verbouwen) makkelijker te kunnen uitvoeren.

De ontwikkeling

In het verleden was het eigenlijk alleen mogelijk om cosmetische vingerprothesen te maken. De enige bekende functionele vingerprothese op de markt, de m-finger, was niet in Nederland verkrijgbaar. Door direct contact te leggen met de Amerikaanse leverancier, bleek levering van de m-finger in Nederland toch mogelijk.

De m-finger zet met behulp van een spankabel buiging van de MCP gewrichten om in buiging van de PIP gewrichten, waardoor een voorwerp vastgepakt kan worden. De pasvorm van de vingerkokertjes is erg belangrijk voor een goede werking van de prothesen. Het resultaat was uiteindelijk beter dan zowel de klanten als wij hadden verwacht.

De unieke eigenschappen

  • Functioneel hulpmiddel (herstel grijpfunctie door buigmogelijkheid vingers)
  • Duurzaam product door ontbreken kwetsbare elektronica en afwerking
  • Relatief goedkope voorziening, waardoor geen probleem qua vergoeding
  • Uniek Livit product in Nederland

Mevrouw Oldenkamp: ‘Dus zo is het om twee handen te hebben! Ik had nooit gedacht dat ik weer zoveel dingen zou kunnen doen.’

Afbeelding van de vingerprothese. Je kan hier zien hoe met behulp van de vingerprothese de klant een glas of een stuur kan vastpakken.

Terug naar overzicht

Goede redenen om bij Livit langs te komen

afbeelding

Klanttevredenheid

Wij leren graag van feedback en vragen onze klanten doorlopend of ze tevreden zijn. Onze klanten waarderen ons gemiddeld met een 8,3. (gebaseerd op 24.000 klant reacties)

afbeelding

Altijd dichtbij

Met meer dan 400 locaties zijn wij altijd bij u in de buurt.

afbeelding

We staan voor u klaar

Onze 155 orthopedisch adviseurs vinden samen met u de beste oplossing.

afbeelding

Persoonlijk en op maat

Hoe wij het hulpmiddel maken dat het beste bij u past? Door uw persoonlijke wensen te combineren met onze kennis en expertise. En u ondersteuning en persoonlijk advies te geven, zodat u weer vrij kunt bewegen.

afbeelding

Innovatie

We werken met de nieuwste materialen en digitale technieken. Zo bieden wij u garantie op kwaliteit en een optimaal comfort.

afbeelding

Goed geregeld

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. En regelen de vergoeding van uw hulpmiddel rechtstreeks met uw zorgverzekeraar.

illustratie

Afspraak maken

Bel (088) 245 20 00 voor een afspraak bij u in de buurt. Of maak online een afspraak.

Afspraak maken
illustratie

Klantenservice

Heeft u een vraag of hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Klantenservice
illustratie

Innovatie

Nieuwe technologieën, nieuwe materialen, nieuwe toepassingen.

Lees meer